Statistics:
Visits: 1,313 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Purcel de lapte la tava
Q: | Intreaba despre Purcel de lapte la tava |
Ingrediente:
Purcel de lapte 1 buc (4-5 kg), untură 100 g, maghiran 1 fir, coniac 30 g, piper, sare.
Cum se prepară:
După ce purcelul a fost pârlit, curăţat şi spălat, se sărează pe dinafară şi se freacă cu sare, piper şi maghiran în interiorul burţii. Ca să nu se deformeze în timpul frigerii se pune în interiorul burţii o sticlă goală de şampanie. Se învelesc urechile şi coada în hârtie velină, ca să nu se ardă, iar în gură i se pune un măr. Se aşează în tava de cuptor mai multe beţişoare de lemn de mărime potrivită, se aşează purcelul pe aceste beţişoare, se unge cu grăsime şi se toarnă în tavă circa 100 ml apă. În timpul frigerii purcelul se unge din când în când cu untură. Când este aproape gata, se stropeşte cu coniac amestecat cu untură. Dacă se fac băşici pe coajă, acestea se sparg cu un ac. Se ţine la cuptor, până ce s-a rumenit bine, se scoate apoi din cuptor, se scoate sticla, se dezvelesc urechile şi coada, se aşează purcelul pe un platou şi se decorează.
Sursa imaginii : freeschoolclipart.com
Purcel de lapte 1 buc (4-5 kg), untură 100 g, maghiran 1 fir, coniac 30 g, piper, sare.
Cum se prepară:
După ce purcelul a fost pârlit, curăţat şi spălat, se sărează pe dinafară şi se freacă cu sare, piper şi maghiran în interiorul burţii. Ca să nu se deformeze în timpul frigerii se pune în interiorul burţii o sticlă goală de şampanie. Se învelesc urechile şi coada în hârtie velină, ca să nu se ardă, iar în gură i se pune un măr. Se aşează în tava de cuptor mai multe beţişoare de lemn de mărime potrivită, se aşează purcelul pe aceste beţişoare, se unge cu grăsime şi se toarnă în tavă circa 100 ml apă. În timpul frigerii purcelul se unge din când în când cu untură. Când este aproape gata, se stropeşte cu coniac amestecat cu untură. Dacă se fac băşici pe coajă, acestea se sparg cu un ac. Se ţine la cuptor, până ce s-a rumenit bine, se scoate apoi din cuptor, se scoate sticla, se dezvelesc urechile şi coada, se aşează purcelul pe un platou şi se decorează.
Sursa imaginii : freeschoolclipart.com
Tag-uri: purcel de lapte, untura, coniac, tava, cuptor |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 29 October '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :