Statistics:
Visits: 1,111 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Piure de cartofi cu dovleac
Q: | Intreaba despre Piure de cartofi cu dovleac |
Ingrediente:
Cartofi 1,5 kg, dovleac 800 g, caşcaval 150 g, smantană 200 g, unt 150 g, faină 30 g, lapte 300 ml, sare.
Mod de preparare:
Cartofii se fierb în apă cu sare, se curăţă şi se trec prin maşina de tocat, se amestecă cu laptele, 100 g unt şi sare. Acest piure se aşează într-o tavă unsă cu unt. Deasupra piureului se presară dovleacul, curăţat de coajă şi dat pe razătoare. Se da tava la cuptor şi se lasă, pană ce dovleacul s-a rumenit puţin. Se scoate tava din cuptor, se toarnă pe deasupra un sos alb preparat din unt, făină, smantană, caşcaval şi puţină sare şi se dă tava din nou la cuptor pentru gratinare. Se serveşte ca garnitură la fripturi.
Cartofi 1,5 kg, dovleac 800 g, caşcaval 150 g, smantană 200 g, unt 150 g, faină 30 g, lapte 300 ml, sare.
Mod de preparare:
Cartofii se fierb în apă cu sare, se curăţă şi se trec prin maşina de tocat, se amestecă cu laptele, 100 g unt şi sare. Acest piure se aşează într-o tavă unsă cu unt. Deasupra piureului se presară dovleacul, curăţat de coajă şi dat pe razătoare. Se da tava la cuptor şi se lasă, pană ce dovleacul s-a rumenit puţin. Se scoate tava din cuptor, se toarnă pe deasupra un sos alb preparat din unt, făină, smantană, caşcaval şi puţină sare şi se dă tava din nou la cuptor pentru gratinare. Se serveşte ca garnitură la fripturi.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 11 May '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :