Statistics:
Visits: 4,757 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Varza murata in frunze
Q: | Intreaba despre Varza murata in frunze |
Cand varza trebuie acrita mai repede se desface in frunze, deoarece astfel fermenteaza mult mai repede. Se alege varza proaspata, frumoasa, se desface in frunze, se spala si se lasa sa se scurga de apa. In borcanul bine spalat si uscat, se aseaza la fund marar uscat, apoi frunza peste frunza indesandu-le bine una peste alta.
Se presara pe deasupra cateva boabe de porumb si cateva bucati de hrean, dupa care se aseaza doua scandurele, crucis. Se amesteca sarea cu apa (45 g sare la un litru apa) si cand sarea s-a topit bine, se toarna in borcan.
Se leaga apoi cu doua randuri de celofan sau cu hartie pergament si se lasa 2—3 zile. Daca la deschiderea borcanului se observa ca varza a scazut, se mai adauga cateva frunze, si se leaga din nou.
Dupa 3—4 zile se pritoceste varza, turnand apa din borcan intr-un vas, apoi ,iarasi, in borcan. Se repeta aceasta operatie de doua-trei ori si se leaga borcanul din nou. Aceasta pritocire se face din doua in doua zile pana ce varza se acreste.
Se presara pe deasupra cateva boabe de porumb si cateva bucati de hrean, dupa care se aseaza doua scandurele, crucis. Se amesteca sarea cu apa (45 g sare la un litru apa) si cand sarea s-a topit bine, se toarna in borcan.
Se leaga apoi cu doua randuri de celofan sau cu hartie pergament si se lasa 2—3 zile. Daca la deschiderea borcanului se observa ca varza a scazut, se mai adauga cateva frunze, si se leaga din nou.
Dupa 3—4 zile se pritoceste varza, turnand apa din borcan intr-un vas, apoi ,iarasi, in borcan. Se repeta aceasta operatie de doua-trei ori si se leaga borcanul din nou. Aceasta pritocire se face din doua in doua zile pana ce varza se acreste.
Tag-uri: varza, varza murata, frunze |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 19 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :