Statistics:
Visits: 3,109 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Vin de mere
Q: | Intreaba despre Vin de mere |
Merele se culeg cand sunt bine coapte. Se curata partile lovite si cele mancate de viermi. Se taie in bucatele mici si se clatesc in 10 I de apa rece in care s-a pus o lingurita de sare de lamaie (ca sa nu se inchida la culoare).
Fructele, mai ales merele sau perele, se prepara repede, fara sa stea mai multe ore, deoarece ele se oxideaza foarte usor. Fructele curatate se zdrobesc cu maiul intr-o putina sau se trec prin teasc.
Se masoara cantitatea de suc obtinuta si la fiecare litru se adauga 150—200 g zahar si se toarna in damigeana, care se astupa cu un dop perforat prin care se introduce furtunul de fermentare, iar celalalt capat al furtunului se introduce intr-un borcan sau intr-o sticla cu apa.
Se lasa pana ce inceteaza fermentarea (fierberea), dupa care se umple damigeana complet si se mai lasa 3—4 saptamani ca sa se limpezeasca bine vinul, apoi se poate trage la sticle.
Fructele, mai ales merele sau perele, se prepara repede, fara sa stea mai multe ore, deoarece ele se oxideaza foarte usor. Fructele curatate se zdrobesc cu maiul intr-o putina sau se trec prin teasc.
Se masoara cantitatea de suc obtinuta si la fiecare litru se adauga 150—200 g zahar si se toarna in damigeana, care se astupa cu un dop perforat prin care se introduce furtunul de fermentare, iar celalalt capat al furtunului se introduce intr-un borcan sau intr-o sticla cu apa.
Se lasa pana ce inceteaza fermentarea (fierberea), dupa care se umple damigeana complet si se mai lasa 3—4 saptamani ca sa se limpezeasca bine vinul, apoi se poate trage la sticle.
Tag-uri: vin de mere, vin, mere |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 16 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :