FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 4,091
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Mazare boabe conservata

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   orez   pasare   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   otet   pesmet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Mazare boabe conservata

 Q:   Intreaba despre Mazare boabe conservata       
Mazare boabe conservata Se aleg boabe de mazare foarte tanara, de acelasi soi si de aceeasi marime. Toate operatiile tehnologice incepand de la culesul mazarii si pana la conservarea ei se efectueaza neaparat in aceeasi zi.

Tecile (pastaile) de mazare se dezghioaca cu atentie, fara sa se striveasca boabele. Acestea trebuie sa fie foarte tinere, cu pielita subtire si de culoare verde.
Mazarea cand este prea coapta se intareste si pierde din gustul fraged placut.

Dupa ce s-au scos boabele din pastai, se spala si se oparesc in apa clocotita in care se adauga la 1 l de apa 5—10 g sare. Mazarea mai tanara si mai marunta se opareste 1—2 min, iar cea cu bobul mai mare 3—5 min.

Daca oparirea se prelungeste, boabele se zbarcesc pierzand culoarea verde. Dupa oparire, mazarea se spala imed iat cu apa rece si se pune in sticle care se umplu si apoi se toarna peste ea apa in care a fost oparita mazarea si la care s-au mai adaugat 10 g sare la 1 I; la urma se mai adauga un varf de cutit de conservant sau o pastila de aspirina.

Sticlele umplute pana la circa 2 cm sub dop se astupa cu dopuri noi de pluta (lungi si fierte in apa 10—20 min).
Se sterilizeaza timp de 90 min, in una sau in doua etape:
in prima zi 40—45 min, iar in a doua zi 10—20 min.

Dupa ce s-au racit, sticlele se scot din vasul in care s-a facut sterilizarea, se sterg si dupa ce dopurile s-au uscat bine se capsuleaza si se parafineaza sau se smolesc.


Tag-uri: mazare boabe, mazare conservata



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 18 March '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :