Statistics:
Visits: 4,357 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Mazare boabe conservata
Q: | Intreaba despre Mazare boabe conservata |
Se aleg boabe de mazare foarte tanara, de acelasi soi si de aceeasi marime. Toate operatiile tehnologice incepand de la culesul mazarii si pana la conservarea ei se efectueaza neaparat in aceeasi zi.
Tecile (pastaile) de mazare se dezghioaca cu atentie, fara sa se striveasca boabele. Acestea trebuie sa fie foarte tinere, cu pielita subtire si de culoare verde.
Mazarea cand este prea coapta se intareste si pierde din gustul fraged placut.
Dupa ce s-au scos boabele din pastai, se spala si se oparesc in apa clocotita in care se adauga la 1 l de apa 5—10 g sare. Mazarea mai tanara si mai marunta se opareste 1—2 min, iar cea cu bobul mai mare 3—5 min.
Daca oparirea se prelungeste, boabele se zbarcesc pierzand culoarea verde. Dupa oparire, mazarea se spala imed iat cu apa rece si se pune in sticle care se umplu si apoi se toarna peste ea apa in care a fost oparita mazarea si la care s-au mai adaugat 10 g sare la 1 I; la urma se mai adauga un varf de cutit de conservant sau o pastila de aspirina.
Sticlele umplute pana la circa 2 cm sub dop se astupa cu dopuri noi de pluta (lungi si fierte in apa 10—20 min).
Se sterilizeaza timp de 90 min, in una sau in doua etape:
in prima zi 40—45 min, iar in a doua zi 10—20 min.
Dupa ce s-au racit, sticlele se scot din vasul in care s-a facut sterilizarea, se sterg si dupa ce dopurile s-au uscat bine se capsuleaza si se parafineaza sau se smolesc.
Tecile (pastaile) de mazare se dezghioaca cu atentie, fara sa se striveasca boabele. Acestea trebuie sa fie foarte tinere, cu pielita subtire si de culoare verde.
Mazarea cand este prea coapta se intareste si pierde din gustul fraged placut.
Dupa ce s-au scos boabele din pastai, se spala si se oparesc in apa clocotita in care se adauga la 1 l de apa 5—10 g sare. Mazarea mai tanara si mai marunta se opareste 1—2 min, iar cea cu bobul mai mare 3—5 min.
Daca oparirea se prelungeste, boabele se zbarcesc pierzand culoarea verde. Dupa oparire, mazarea se spala imed iat cu apa rece si se pune in sticle care se umplu si apoi se toarna peste ea apa in care a fost oparita mazarea si la care s-au mai adaugat 10 g sare la 1 I; la urma se mai adauga un varf de cutit de conservant sau o pastila de aspirina.
Sticlele umplute pana la circa 2 cm sub dop se astupa cu dopuri noi de pluta (lungi si fierte in apa 10—20 min).
Se sterilizeaza timp de 90 min, in una sau in doua etape:
in prima zi 40—45 min, iar in a doua zi 10—20 min.
Dupa ce s-au racit, sticlele se scot din vasul in care s-a facut sterilizarea, se sterg si dupa ce dopurile s-au uscat bine se capsuleaza si se parafineaza sau se smolesc.
Tag-uri: mazare boabe, mazare conservata |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 18 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :