Statistics:
Visits: 1,966 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Marmelada de mere, de pere sau de prune
Q: | Intreaba despre Marmelada de mere, de pere sau de prune |
La 1 kg de fructe (dupa ce au fost curatate) se adauga 200-400 g zahar.
Fructele trebuie sa fie bine coapte. Partile lovite sau alterate ale acestora se inlatura. Merele, gutuile sau perele se curata de coaja si de samburi, iar la prune se scot numai samburii.
Se dau fructele prin masina de tocat, se pun la fiert intr-o cratita sau intr-un cazan de arama cositorit care are un volum de 2 ori mai mare fata de cel al fructelor. Vasul cu fructe nu se pune la fiert direct pe plita sau pe ochiul unde bate flacara.
Pe ochiul aragazului se pune un disc de tabla groasa si peste el una sau doua caramizi atat cat sa stea cratita cu marmelada bine. Dupa ce marmelada a dat in fiert se micsoreaza focul si in tot timpul fierberii se amesteca continuu cu o lopatica de lemn, cu coada lunga.
Du pa ce marmelada incepe sa se ingroase si din ea sar stropi mari, se adauga zaharul amestecandu-se insistent pe fundul cratitei, fiindca dupa ce s-a adaugat zaharul, daca o clipa nu se amesteca, marmelada poate sa se prinda, arzandu-se la fund.
Dupa ce zaharul s-a topit, se mai tine marmelada pe foc pana cand la incercare se constata ca este gata. Pentru aceasta se ia o lingurita de marmelada si se pune pe o farfurioara rece, lasandu-se sa se raceasca putin; daca marmelada se incheaga fara sa lase zeama subtire in jur si are un aspect lucios, inseamna ca se poate lua de pe foc.
Marmelada se pune fierbinte in borcane incalzite bine din timp, apoi se aseaza intr-o tava de tabla si se introduce in cuptorul potrivit de incalzit si se tine cateva ore pana prinde o pelicula mai tare deasupra.
Se lasa apoi sa se raceasca, dupa care se acopera borcanele cu celofan ud si se leaga cu sfoara uda.
Fructele trebuie sa fie bine coapte. Partile lovite sau alterate ale acestora se inlatura. Merele, gutuile sau perele se curata de coaja si de samburi, iar la prune se scot numai samburii.
Se dau fructele prin masina de tocat, se pun la fiert intr-o cratita sau intr-un cazan de arama cositorit care are un volum de 2 ori mai mare fata de cel al fructelor. Vasul cu fructe nu se pune la fiert direct pe plita sau pe ochiul unde bate flacara.
Pe ochiul aragazului se pune un disc de tabla groasa si peste el una sau doua caramizi atat cat sa stea cratita cu marmelada bine. Dupa ce marmelada a dat in fiert se micsoreaza focul si in tot timpul fierberii se amesteca continuu cu o lopatica de lemn, cu coada lunga.
Du pa ce marmelada incepe sa se ingroase si din ea sar stropi mari, se adauga zaharul amestecandu-se insistent pe fundul cratitei, fiindca dupa ce s-a adaugat zaharul, daca o clipa nu se amesteca, marmelada poate sa se prinda, arzandu-se la fund.
Dupa ce zaharul s-a topit, se mai tine marmelada pe foc pana cand la incercare se constata ca este gata. Pentru aceasta se ia o lingurita de marmelada si se pune pe o farfurioara rece, lasandu-se sa se raceasca putin; daca marmelada se incheaga fara sa lase zeama subtire in jur si are un aspect lucios, inseamna ca se poate lua de pe foc.
Marmelada se pune fierbinte in borcane incalzite bine din timp, apoi se aseaza intr-o tava de tabla si se introduce in cuptorul potrivit de incalzit si se tine cateva ore pana prinde o pelicula mai tare deasupra.
Se lasa apoi sa se raceasca, dupa care se acopera borcanele cu celofan ud si se leaga cu sfoara uda.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 16 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :