Statistics:
Visits: 5,304 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler
Q: | Intreaba despre Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler |
Ingrediente
5-6 oua, 160 g faina, 1 L de lapte, 50 g unt, 300 g zahar tos, 1/2 baton de vanilie, sau un plic de zahar vanilat, 5 g (1/2 lingurita) sare.
Mod de preparare
Se separa galbenusurile de albusuri. Se bat albusurile si dupa ce s-au spumat, se adauga treptat 100 g zahar tos si se bate in continuare pana cand spuma se intareste ca pentru bezele.
Intre timp, se pune la fiert laptele cu vanilia, iar galbenusurile se freaca, intr-un castron smaltuit sau cazanel, cu restul de zahar, se adauga faina si se subtiaza cu putin lapte rece.
Dupa ce laptele cu vanilie a dat in fiert, se toarna peste galbenusuri si se amesteca repede cu un tel, tinand vasul pe foc intr-un alt vas cu apa clocotita.
Se bate in continuare pana ce crema da in fiert, dupa care se mai fierbe cateva minute, apoi se da la o parte, se adauga untul taiat in bucatele mici, albusurile batute din timp si se amesteca lejer cu o lopatica de lemn pana se incorporeaza albusurile in crema.
Crema se toarna peste foaia de foitaj in stare fierbinte si se intinde egal. Foaia care vine pe deasupra se pune intreaga sau se taie in portii patrate si dupa ce acestea se aseaza in ordine peste crema, se taie in jurul patratelor patrunzand cu un cutit (subtire si bine incalzit) crema si foitajul de dedesubt.
Dupa ce au fost decupate toate patratele de cremsnit se pudreaza cu zahar vanilat.
5-6 oua, 160 g faina, 1 L de lapte, 50 g unt, 300 g zahar tos, 1/2 baton de vanilie, sau un plic de zahar vanilat, 5 g (1/2 lingurita) sare.
Mod de preparare
Se separa galbenusurile de albusuri. Se bat albusurile si dupa ce s-au spumat, se adauga treptat 100 g zahar tos si se bate in continuare pana cand spuma se intareste ca pentru bezele.
Intre timp, se pune la fiert laptele cu vanilia, iar galbenusurile se freaca, intr-un castron smaltuit sau cazanel, cu restul de zahar, se adauga faina si se subtiaza cu putin lapte rece.
Dupa ce laptele cu vanilie a dat in fiert, se toarna peste galbenusuri si se amesteca repede cu un tel, tinand vasul pe foc intr-un alt vas cu apa clocotita.
Se bate in continuare pana ce crema da in fiert, dupa care se mai fierbe cateva minute, apoi se da la o parte, se adauga untul taiat in bucatele mici, albusurile batute din timp si se amesteca lejer cu o lopatica de lemn pana se incorporeaza albusurile in crema.
Crema se toarna peste foaia de foitaj in stare fierbinte si se intinde egal. Foaia care vine pe deasupra se pune intreaga sau se taie in portii patrate si dupa ce acestea se aseaza in ordine peste crema, se taie in jurul patratelor patrunzand cu un cutit (subtire si bine incalzit) crema si foitajul de dedesubt.
Dupa ce au fost decupate toate patratele de cremsnit se pudreaza cu zahar vanilat.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 08 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :