Statistics:
Visits: 5,238 Votes: 2 Fame Riser |
Fame Rank
1.5
Fame Riser
|
|||||||||||
Conservarea prunelor prin uscare
Q: | Intreaba despre Conservarea prunelor prin uscare |
Se usuca, de regula, prunele tomnatice, brumarii, care se recomanda sa se lase cat mai mult timp in pom, pana ce incep a se increti in jurul coditei.
Imediat ce se culeg, prunele se spala, apoi se oparesc intr-un vas cu apa clocotita, unde se tin numai 1—2 minute, pana ce capata o culoare rosiatica, iar pielita incepe sa plesneasca.
Prunele oparite sau aburite, se scurg bine de apa si se aseaza imediat la soare, rasfirate pe schelete din scanduri peste care se intinde o panza rara.
Prunele, cand se usuca in cantitati mai mici, se pot usca mai repede in cuptor sau pe masina de gatit.
Din cand in cand se intorc fructele, pentru ca sa se usuce pe toate partile. Prunele bine uscate raman moi, se indoaie usor si samburii sunt lipiti de fructe.
Cand se striveste o pruna uscata in mina, nu trebuie sa lase deloc suc. Se pastreaza in saculete de panza, atarnate la un loc uscat si bine aerisit.
Imediat ce se culeg, prunele se spala, apoi se oparesc intr-un vas cu apa clocotita, unde se tin numai 1—2 minute, pana ce capata o culoare rosiatica, iar pielita incepe sa plesneasca.
Prunele oparite sau aburite, se scurg bine de apa si se aseaza imediat la soare, rasfirate pe schelete din scanduri peste care se intinde o panza rara.
Prunele, cand se usuca in cantitati mai mici, se pot usca mai repede in cuptor sau pe masina de gatit.
Din cand in cand se intorc fructele, pentru ca sa se usuce pe toate partile. Prunele bine uscate raman moi, se indoaie usor si samburii sunt lipiti de fructe.
Cand se striveste o pruna uscata in mina, nu trebuie sa lase deloc suc. Se pastreaza in saculete de panza, atarnate la un loc uscat si bine aerisit.
Tag-uri: prune, uscare, conservare |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 22 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :