FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 2,018
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Pasca moldoveneasca cu branza de vaci

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   orez   pasare   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   otet   pesmet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Pasca moldoveneasca cu branza de vaci

 Q:   Intreaba despre Pasca moldoveneasca cu branza de vaci       
Pasca moldoveneasca cu branza de vaci Ingrediente:

Făină 1 kg, drojdie de bere 50 g, zahăr 600 g, lapte 375 ml, ouă 10 buc, unt 200 g, coajă rasă de lămaie 40 g, stafide 200 g, zahăr vanilat 3 plicuri, branză de vaci 1,5 kg, gris 100 g, smantană 100 g, sare.

Mod de preparare:

Drojdia se dizolvă în puţin lapte călduţ, se adaugă 50 g făină şi 50 g zahăr. Se lasă să dospească şi, după ce plămada a crescut, se adaugă 250 g zahăr, restul de lapte şi făină, untul topit, 3 ouă întregi, sare, 20 g coajă rasă de lămaie, 100 g stafide, 1 plic de zahăr vanilat. Se frămantă bine, apoi se lasă să crească. Branza de vaci se amestecă cu 300 g zahăr, 100 g smantană, 6 ouă, 2 plicuri zahăr vanilat, 20 g coajă rasă de lămaie, 100 g stafide şi 100 g gris. Se aleg tăvi rot unde, se ung cu unt şi se pudrează cu făină. Din o parte de aluat se întind foi cu grosimea de 15 mm, care se aşează în tăvi, acoperindu-se fundurile acestora. Din aluatul rămas se fac suluri subţiri, se împletesc în trei, iar cununile rezultate se aşează de jur împrejurul tăvilor cu aluat. Se toarnă la mijloc compoziţia cu branză de vaci, se unge pe deasupra cu ou subţiat cu puţină apă, se lasă să crească o oră şi se coc la cuptor la un foc potrivit. Cînd sunt gata, se lasă să se răcească şi apoi se scot din formă.


Tag-uri: pasca, branza, zahar, oua



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 15 November '08


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :