Statistics:
Visits: 2,141 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Pasca moldoveneasca cu branza de vaci
Q: | Intreaba despre Pasca moldoveneasca cu branza de vaci |
Ingrediente:
Făină 1 kg, drojdie de bere 50 g, zahăr 600 g, lapte 375 ml, ouă 10 buc, unt 200 g, coajă rasă de lămaie 40 g, stafide 200 g, zahăr vanilat 3 plicuri, branză de vaci 1,5 kg, gris 100 g, smantană 100 g, sare.
Mod de preparare:
Drojdia se dizolvă în puţin lapte călduţ, se adaugă 50 g făină şi 50 g zahăr. Se lasă să dospească şi, după ce plămada a crescut, se adaugă 250 g zahăr, restul de lapte şi făină, untul topit, 3 ouă întregi, sare, 20 g coajă rasă de lămaie, 100 g stafide, 1 plic de zahăr vanilat. Se frămantă bine, apoi se lasă să crească. Branza de vaci se amestecă cu 300 g zahăr, 100 g smantană, 6 ouă, 2 plicuri z ahăr vanilat, 20 g coajă rasă de lămaie, 100 g stafide şi 100 g gris. Se aleg tăvi rotunde, se ung cu unt şi se pudrează cu făină. Din o parte de aluat se întind foi cu grosimea de 15 mm, care se aşează în tăvi, acoperindu-se fundurile acestora. Din aluatul rămas se fac suluri subţiri, se împletesc în trei, iar cununile rezultate se aşează de jur împrejurul tăvilor cu aluat. Se toarnă la mijloc compoziţia cu branză de vaci, se unge pe deasupra cu ou subţiat cu puţină apă, se lasă să crească o oră şi se coc la cuptor la un foc potrivit. Cînd sunt gata, se lasă să se răcească şi apoi se scot din formă.
Făină 1 kg, drojdie de bere 50 g, zahăr 600 g, lapte 375 ml, ouă 10 buc, unt 200 g, coajă rasă de lămaie 40 g, stafide 200 g, zahăr vanilat 3 plicuri, branză de vaci 1,5 kg, gris 100 g, smantană 100 g, sare.
Mod de preparare:
Drojdia se dizolvă în puţin lapte călduţ, se adaugă 50 g făină şi 50 g zahăr. Se lasă să dospească şi, după ce plămada a crescut, se adaugă 250 g zahăr, restul de lapte şi făină, untul topit, 3 ouă întregi, sare, 20 g coajă rasă de lămaie, 100 g stafide, 1 plic de zahăr vanilat. Se frămantă bine, apoi se lasă să crească. Branza de vaci se amestecă cu 300 g zahăr, 100 g smantană, 6 ouă, 2 plicuri z ahăr vanilat, 20 g coajă rasă de lămaie, 100 g stafide şi 100 g gris. Se aleg tăvi rotunde, se ung cu unt şi se pudrează cu făină. Din o parte de aluat se întind foi cu grosimea de 15 mm, care se aşează în tăvi, acoperindu-se fundurile acestora. Din aluatul rămas se fac suluri subţiri, se împletesc în trei, iar cununile rezultate se aşează de jur împrejurul tăvilor cu aluat. Se toarnă la mijloc compoziţia cu branză de vaci, se unge pe deasupra cu ou subţiat cu puţină apă, se lasă să crească o oră şi se coc la cuptor la un foc potrivit. Cînd sunt gata, se lasă să se răcească şi apoi se scot din formă.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 15 November '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :