Statistics:
Visits: 1,332 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Limba de vaca cu mere
Q: | Intreaba despre Limba de vaca cu mere |
Ingreriente:
Limbă de vacă 1 kg, zarzavat de supă 200 g, ulei 75 g, făină 50 g, ceapă 100 g, bulion de tomate 50 g, roşii (mici) 600 g, zahăr 20 g, vin 100 ml, mere 2 kg, franzelă 600 g, unt 75 g, verdeaţă 1 leg, sare.
Cum se prepară:
Limba se curăţă, se opăreşte, apoi se pune la fiert în apa cu sare, spumîndu-se cât este necesar. După circa 2 ore se pune zarzavatul de supă. După ce limba este fiartă, se scoate într-un vas cu apă rece, se curăţă de pieliţă şi se taie felii. Se căleşte ceapa în ulei, se adaugă făina şi se călesc împreună, până ce făina capătă o culoare aurie, se stinge cu bulion amestecat cu o lingură de zahăr , sare, vin şi apă, se fierbe sosul circa 30 min la un foc moale şi se pasează printr-un pasoar sau sită. Merele se curăţă de coajă, se scot miezurile cu un cuţit pentru scobit, se aşează într-o cratiţă, se toarnă sosul peste ele, se aşează pe fiecare măr câte o jumătate de roşie şi se dă vasul la cuptor timp de 15-20 min. Franzela se taie felii, care se aşează într-o tavă, se pun bucăţi de unt pe fiecare felie de pâine şi se rumenesc la cuptor. După ce s-au rumenit, se aşează pe fiecare felie de pâine câte 1-2 felii de limbă şi se presară pe deasupra verdeaţă. La servit, la fiecare porţie, formată de obicei din 2 felii de pâine cu limbă se adaugă câte 2 mere cu roşii, iar pe deasupra se pune sos.
Sursa imaginii : freeschoolclipart.com
Limbă de vacă 1 kg, zarzavat de supă 200 g, ulei 75 g, făină 50 g, ceapă 100 g, bulion de tomate 50 g, roşii (mici) 600 g, zahăr 20 g, vin 100 ml, mere 2 kg, franzelă 600 g, unt 75 g, verdeaţă 1 leg, sare.
Cum se prepară:
Limba se curăţă, se opăreşte, apoi se pune la fiert în apa cu sare, spumîndu-se cât este necesar. După circa 2 ore se pune zarzavatul de supă. După ce limba este fiartă, se scoate într-un vas cu apă rece, se curăţă de pieliţă şi se taie felii. Se căleşte ceapa în ulei, se adaugă făina şi se călesc împreună, până ce făina capătă o culoare aurie, se stinge cu bulion amestecat cu o lingură de zahăr , sare, vin şi apă, se fierbe sosul circa 30 min la un foc moale şi se pasează printr-un pasoar sau sită. Merele se curăţă de coajă, se scot miezurile cu un cuţit pentru scobit, se aşează într-o cratiţă, se toarnă sosul peste ele, se aşează pe fiecare măr câte o jumătate de roşie şi se dă vasul la cuptor timp de 15-20 min. Franzela se taie felii, care se aşează într-o tavă, se pun bucăţi de unt pe fiecare felie de pâine şi se rumenesc la cuptor. După ce s-au rumenit, se aşează pe fiecare felie de pâine câte 1-2 felii de limbă şi se presară pe deasupra verdeaţă. La servit, la fiecare porţie, formată de obicei din 2 felii de pâine cu limbă se adaugă câte 2 mere cu roşii, iar pe deasupra se pune sos.
Sursa imaginii : freeschoolclipart.com
Tag-uri: limba de vaca, mere, mancare |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 03 July '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :