Statistics:
Visits: 3,327 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Mancare de prune uscate
Q: | Intreaba despre Mancare de prune uscate |
Ingrediente:
Prune uscate 1 kg, ceapă 250 g, ulei 100 g, zahăr 50 g, făină 50 g, lămaie 50 fi, sare.
Mod de preparare:
Prunele se lasă cateva ore în apă rece, se spală cu apă călduţă şi se pun într-o strecurătoare să se scurgă. Ceapa se toacă, se căleşte în ulei, se stinge cu apă, apoi se pune la fiert împreună cu prunele. Făina se rumeneşte într-o cratiţa uscată, se amestecă cu siropul de zahăr, preparat din 50 g zahăr şi 20 ml apă, se adaugă la prune şi se lasă prunele să fiarbă circa o jumătate de oră. Cand este aproape gata, se adaugă zeama de lămaie.
Prune uscate 1 kg, ceapă 250 g, ulei 100 g, zahăr 50 g, făină 50 g, lămaie 50 fi, sare.
Mod de preparare:
Prunele se lasă cateva ore în apă rece, se spală cu apă călduţă şi se pun într-o strecurătoare să se scurgă. Ceapa se toacă, se căleşte în ulei, se stinge cu apă, apoi se pune la fiert împreună cu prunele. Făina se rumeneşte într-o cratiţa uscată, se amestecă cu siropul de zahăr, preparat din 50 g zahăr şi 20 ml apă, se adaugă la prune şi se lasă prunele să fiarbă circa o jumătate de oră. Cand este aproape gata, se adaugă zeama de lămaie.
Tag-uri: prune uscate, ceapa, lamaie, ulei |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 09 May '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :