Statistics:
Visits: 3,409 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Ciulama de porumbei cu mamaliguta
Q: | Intreaba despre Ciulama de porumbei cu mamaliguta |
Ingrediente
3 porumbei, 100 g unt, 100 g făină, 1 ceapă, 1 morcov, 1/2 felină, sare, piper, 50 g unt pentru stropit.
Mod de preparare
Porumbeii se jumulesc ca şi puii, dar fără a se opări. Li se scot intestinele, apoi se spală, se taie în sferturi şi se pun la fiert împreună cu legumele, sare şi cateva boabe de piper.
Se fierb lent 30-40 min; dacă sunt mai bătrani se fierb mai mult timp. După ce porumbeii sunt fierţi, se scot în alt vas cu apă şi puţină sare (pentru ca să nu se usuce carnea pană la servire), iar cu zeama de la fiertul lor se prepară ciulamaua astfel: într-o cratiţă se topeşte untul, se adaugă făina şi se căleşte, amestecandu-se 5-6 min, după care se stinge cu zeama de la fiertul porumbeilor strecurată.
Se adaugă sare şi se mai lasă să fiarbă pînă ce sosul se va îngroşa. Se serveşte cu mămăliguţă, cu sos turnat peste bucăţile de porumbei şi stropite cu unt pe deasupra.
3 porumbei, 100 g unt, 100 g făină, 1 ceapă, 1 morcov, 1/2 felină, sare, piper, 50 g unt pentru stropit.
Mod de preparare
Porumbeii se jumulesc ca şi puii, dar fără a se opări. Li se scot intestinele, apoi se spală, se taie în sferturi şi se pun la fiert împreună cu legumele, sare şi cateva boabe de piper.
Se fierb lent 30-40 min; dacă sunt mai bătrani se fierb mai mult timp. După ce porumbeii sunt fierţi, se scot în alt vas cu apă şi puţină sare (pentru ca să nu se usuce carnea pană la servire), iar cu zeama de la fiertul lor se prepară ciulamaua astfel: într-o cratiţă se topeşte untul, se adaugă făina şi se căleşte, amestecandu-se 5-6 min, după care se stinge cu zeama de la fiertul porumbeilor strecurată.
Se adaugă sare şi se mai lasă să fiarbă pînă ce sosul se va îngroşa. Se serveşte cu mămăliguţă, cu sos turnat peste bucăţile de porumbei şi stropite cu unt pe deasupra.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 26 February '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :