FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 3,409
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Ciulama de porumbei cu mamaliguta

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   pasare   orez   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   pesmet   otet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Ciulama de porumbei cu mamaliguta

 Q:   Intreaba despre Ciulama de porumbei cu mamaliguta       
Ciulama de porumbei cu mamaligutaIngrediente

3 porumbei, 100 g unt, 100 g făină, 1 ceapă, 1 morcov, 1/2 felină, sare, piper, 50 g unt pentru stropit.

Mod de preparare

Porumbeii se jumulesc ca şi puii, dar fără a se opări. Li se scot intestinele, apoi se spală, se taie în sferturi şi se pun la fiert împreună cu legumele, sare şi cateva boabe de piper.

Se fierb lent 30-40 min; dacă sunt mai bătrani se fierb mai mult timp. După ce porumbeii sunt fierţi, se scot în alt vas cu apă şi puţină sare (pentru ca să nu se usuce carnea pană la servire), iar cu zeama de la fiertul lor se prepară ciulamaua astfel: într-o cratiţă se topeşte untul, se adaugă făina şi se căleşte, amestecandu-se 5-6 min, după care se stinge cu zeama de la fiertul porumbeilor strecurată.

Se adaugă sare şi se mai lasă să fiarbă pînă ce sosul se va îngroşa. Se serveşte cu mămăliguţă, cu sos turnat peste bucăţile de porumbei şi stropite cu unt pe deasupra.


Tag-uri: porumbei, ceapa, faina, ciulama



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 26 February '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :