FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,302
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Invartita moldoveneasca cu mac

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   orez   pasare   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   otet   pesmet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Invartita moldoveneasca cu mac

 Q:   Intreaba despre Invartita moldoveneasca cu mac       
Invartita moldoveneasca cu macIngrediente:

Făină 600 g, drojdie de bere 25 g, unt 80 g, ulei 50 g, lapte 250 ml, zahăr tos 120 g, ouă 3 buc, sare. Umplutura: mac 450 g, zahăr tos 250 g, coajă rasă de lămaie 40 g, zahăr vanilat 1 plic, lapte 400 ml.

Mod de preparare:

Din făină, lapte, drojdie, unt, ulei, 2 ouă şi jumătate, zahăr şi sare se prepară o cocă, ce se lasă să dospească 1- 2 ore, apoi se întinde o foaie pe care se aşează umplutura, care se prepară astfel: se macină macul prin maşina de măcinat mac, se pune la fiert cu zahărul şi laptele. După 30 min. se ia de pe foc, se adaugă zahărul vanilat şi coaja de lămaie rasă şi se lasă să se răcească. După umplere se rulează foaia, formandu-se un rulou, care se aşează într-o tavă de cozonac, se unge pe deasupra cu jumătatea de ou rămasă, se dă tava la cuptor şi se coace, la început la un foc tare iar, după ce învartita a crescut, se continuă coacerea la un foc domol.


Tag-uri: lapte, zahar, oua, faina



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 15 November '08


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :