Statistics:
Visits: 1,312 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Invartita moldoveneasca cu mac
Q: | Intreaba despre Invartita moldoveneasca cu mac |
Ingrediente:
Făină 600 g, drojdie de bere 25 g, unt 80 g, ulei 50 g, lapte 250 ml, zahăr tos 120 g, ouă 3 buc, sare. Umplutura: mac 450 g, zahăr tos 250 g, coajă rasă de lămaie 40 g, zahăr vanilat 1 plic, lapte 400 ml.
Mod de preparare:
Din făină, lapte, drojdie, unt, ulei, 2 ouă şi jumătate, zahăr şi sare se prepară o cocă, ce se lasă să dospească 1- 2 ore, apoi se întinde o foaie pe care se aşează umplutura, care se prepară astfel: se macină macul prin maşina de măcinat mac, se pune la fiert cu zahărul şi laptele. După 30 min. se ia de pe foc, se adaugă zahărul vanilat şi coaja de lămaie rasă şi se lasă să se răcească. După umplere se rulează foaia, formandu-se un rulou, care se aşează într-o tavă de cozonac, se unge pe deasupra cu jumătatea de ou rămasă, se dă tava la cuptor şi se coace, la început la un foc tare iar, după ce învartita a crescut, se continuă coacerea la un foc domol.
Făină 600 g, drojdie de bere 25 g, unt 80 g, ulei 50 g, lapte 250 ml, zahăr tos 120 g, ouă 3 buc, sare. Umplutura: mac 450 g, zahăr tos 250 g, coajă rasă de lămaie 40 g, zahăr vanilat 1 plic, lapte 400 ml.
Mod de preparare:
Din făină, lapte, drojdie, unt, ulei, 2 ouă şi jumătate, zahăr şi sare se prepară o cocă, ce se lasă să dospească 1- 2 ore, apoi se întinde o foaie pe care se aşează umplutura, care se prepară astfel: se macină macul prin maşina de măcinat mac, se pune la fiert cu zahărul şi laptele. După 30 min. se ia de pe foc, se adaugă zahărul vanilat şi coaja de lămaie rasă şi se lasă să se răcească. După umplere se rulează foaia, formandu-se un rulou, care se aşează într-o tavă de cozonac, se unge pe deasupra cu jumătatea de ou rămasă, se dă tava la cuptor şi se coace, la început la un foc tare iar, după ce învartita a crescut, se continuă coacerea la un foc domol.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 15 November '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :