Statistics:
Visits: 1,713 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Limba de vaca cu sos kuky
Q: | Intreaba despre Limba de vaca cu sos kuky |
Ingreriente:
Limbă de vacă 1,5 kg, unt 100 g, făină 100 g, smântână 300 g, aspic 400 g, vin alb 200 ml, ouă 4 buc, lămâie 150 g, piper, sare.
Cum se prepară:
Limba se opăreşte, se spală şi se pune la fiert în apă cu sare. După ce a dat în fiert, se spumează cât este necesar şi se lasă se fiarbă circa 3 ore si jumătate. Se scoate din supă, se lasă să se răcească puţin, se curăţă de pieliţe şi se taie felii. Se înfierbîntă untul, se încorporează făina şi se căleşte fără a se rumeni, se stinge cu aspic amestecat cu vin. Se adaugă piper, se potriveşte gustul de sare şi se lasă să fiarbă 20-25 min la un foc domol. Se ia de pe foc şi se temperează. Se amestecă smântâna, zeama de lămâie şi gălbenuşurile, se toarnă în sos, se amestecă bine şi se mai dă un clocot. Se toarnă sosul peste feliile de limbă şi se mai fierbe câteva minute.
Sursa imaginii : freeschoolclipart.com
Limbă de vacă 1,5 kg, unt 100 g, făină 100 g, smântână 300 g, aspic 400 g, vin alb 200 ml, ouă 4 buc, lămâie 150 g, piper, sare.
Cum se prepară:
Limba se opăreşte, se spală şi se pune la fiert în apă cu sare. După ce a dat în fiert, se spumează cât este necesar şi se lasă se fiarbă circa 3 ore si jumătate. Se scoate din supă, se lasă să se răcească puţin, se curăţă de pieliţe şi se taie felii. Se înfierbîntă untul, se încorporează făina şi se căleşte fără a se rumeni, se stinge cu aspic amestecat cu vin. Se adaugă piper, se potriveşte gustul de sare şi se lasă să fiarbă 20-25 min la un foc domol. Se ia de pe foc şi se temperează. Se amestecă smântâna, zeama de lămâie şi gălbenuşurile, se toarnă în sos, se amestecă bine şi se mai dă un clocot. Se toarnă sosul peste feliile de limbă şi se mai fierbe câteva minute.
Sursa imaginii : freeschoolclipart.com
Tag-uri: limba de vaca, sos kuky, mancare |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 03 July '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :