Statistics:
Visits: 1,144 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Purcel de lapte umplut
Q: | Intreaba despre Purcel de lapte umplut |
Ingrediente:
Purcel de lapte 1 buc (4-5 kg), ficat de porc 800 g, franzelă 300 g, lapte 300 ml, unt 200 g, ceapă 100 g, ouă 3 buc, ulei 50 g, maghiran 1 fir, piper, sare.
Cum se prepară:
Purcelul se pârleşte, se opăreşte bine, mai ales în interior, se curăţă de firele de păr, se scurge bine, se freacă cu sare pe dinafară, iar în interiorul burţii se presară cu sare şi maghiran. Ceapa se căleşte în unt, se adaugă ficatul de porc opărit bine şi tăiat bucăţi şi se prăjesc împreună sub capac. Se lasă să se răcească, se adaugă măruntaiele purcelului şi franzela înmuiată în lapte şi stoarsă bine. Se trece totul de două ori prin maşina de tocat, se adaugă ouăle şi restul de unt şi se potriveşte gustul cu sare şi piper. Cu această compoziţie se umple purcelul, se coase tăietura şi se unge purcelul cu ulei. Se înfăşoară urechile şi coada cu hârtie velină, ca să nu se ardă şi se aşează purcelul într-o tavă pe beţişoare de lemn, se unge purcelul cu ulei şi se toarnă în tavă restul de ulei. Se dă tava la cuptor timp de 2 ore şi jumatate, stropind din când în când purcelul cu sosul format. Când este gata, se scoate din cuptor şi se lasă să se răcească, se scoate aţa de la cusătură şi hârtiile de pe urechi şi coadă, se aranjează pe un platou şi se decorează după dorinţă.
Sursa imaginii : freeschoolclipart.com
Purcel de lapte 1 buc (4-5 kg), ficat de porc 800 g, franzelă 300 g, lapte 300 ml, unt 200 g, ceapă 100 g, ouă 3 buc, ulei 50 g, maghiran 1 fir, piper, sare.
Cum se prepară:
Purcelul se pârleşte, se opăreşte bine, mai ales în interior, se curăţă de firele de păr, se scurge bine, se freacă cu sare pe dinafară, iar în interiorul burţii se presară cu sare şi maghiran. Ceapa se căleşte în unt, se adaugă ficatul de porc opărit bine şi tăiat bucăţi şi se prăjesc împreună sub capac. Se lasă să se răcească, se adaugă măruntaiele purcelului şi franzela înmuiată în lapte şi stoarsă bine. Se trece totul de două ori prin maşina de tocat, se adaugă ouăle şi restul de unt şi se potriveşte gustul cu sare şi piper. Cu această compoziţie se umple purcelul, se coase tăietura şi se unge purcelul cu ulei. Se înfăşoară urechile şi coada cu hârtie velină, ca să nu se ardă şi se aşează purcelul într-o tavă pe beţişoare de lemn, se unge purcelul cu ulei şi se toarnă în tavă restul de ulei. Se dă tava la cuptor timp de 2 ore şi jumatate, stropind din când în când purcelul cu sosul format. Când este gata, se scoate din cuptor şi se lasă să se răcească, se scoate aţa de la cusătură şi hârtiile de pe urechi şi coadă, se aranjează pe un platou şi se decorează după dorinţă.
Sursa imaginii : freeschoolclipart.com
Tag-uri: purcel de lapte, ceapa, maghiran, ficat de porc |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 29 October '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :