Statistics:
Visits: 2,284 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Serbet de visine
Q: | Intreaba despre Serbet de visine |
Ingrediente
1 kg zahar, 1 pahar mare cu zeama de visine, cativa samburi.
Mod de preparare
Se aleg visinile se curata de codite, se spala si se lasa sa se scurga de apa pe o strecuratoare. Se scot samburii, apoi fructele se zdrobesc bine, dupa care se strecoara printr-un tifon.
Cand zeama s-a mai limpezit se mai trece odata printr-un tifon dublu. Samburii se piseaza cu invelisul lemnos si se aseaza intr-un vas, peste care se toarna o ceasca cu apa clocotita.
Se acopera vasul si se lasa sa se raceasca, apoi se strecoara printr-un tifon dublu, obtinand astfel o zeama cu un gust amarui si cu o aroma placuta. Se introduce zaharul in vasul pregatit pentru serbet, se adauga un pahar cu zeama de visine si jumatate de pahar cu zeama de samburi si se amesteca bine.
Se aseaza vasul mai intai la un foc mic, procedand in continuare ca la celelalte serbeturi.
1 kg zahar, 1 pahar mare cu zeama de visine, cativa samburi.
Mod de preparare
Se aleg visinile se curata de codite, se spala si se lasa sa se scurga de apa pe o strecuratoare. Se scot samburii, apoi fructele se zdrobesc bine, dupa care se strecoara printr-un tifon.
Cand zeama s-a mai limpezit se mai trece odata printr-un tifon dublu. Samburii se piseaza cu invelisul lemnos si se aseaza intr-un vas, peste care se toarna o ceasca cu apa clocotita.
Se acopera vasul si se lasa sa se raceasca, apoi se strecoara printr-un tifon dublu, obtinand astfel o zeama cu un gust amarui si cu o aroma placuta. Se introduce zaharul in vasul pregatit pentru serbet, se adauga un pahar cu zeama de visine si jumatate de pahar cu zeama de samburi si se amesteca bine.
Se aseaza vasul mai intai la un foc mic, procedand in continuare ca la celelalte serbeturi.
Tag-uri: serbet, serbet de visine, visine |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 23 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :