FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 965
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Placinta cu dovleac I

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   orez   pasare   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   otet   pesmet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Placinta cu dovleac I

 Q:   Intreaba despre Placinta cu dovleac I       
Placinta cu dovleac IIngrediente

Pentru aluat:
600 g faina, 50 ml ulei, 1 ou, 30 g drojdie de bere, 1 pahar de lapte, 1 lingura de zahar.

Pentru umplutura:
3-4 kg dovleac, 300 g zahar tos, 50 g zahar pudra, scortisoara, 1 ou.

Mod de preparare

Se cerne faina intr-un castron, se adauga drojdia dizolvata cu putin lapte caldut, 1 ou, ulei, zahar, putina sare si lapte caldut sau apa atat cat cuprinde faina. Se framanta la inceput cu furculita si apoi cu mana, pana se obtine o coca semitare care se acopera cu un servet si se lasa la un loc caldut sa creasca.

Intre timp, dovleacul se curata de coaja si de seminte, se da pe razatoarea mare, se amesteca cu zahar tos si cu scortisoara pisata si se pune intr-o tava la cuptor.

Dupa coacere se lasa sa se raceasca. Aluatul dospit se imparte in 2—3 bucati din care pe rand, pe o planseta presarata cu faina, se intinde cate o foaie subtire peste care se pune un strat de dovleac semicopt, se ruleaza, se aseaza in tava unsa cu ulei.

Pe deasupra se unge cu ou batut sau cu ulei si se introduce in cuptor, unde se tine 1/2 ora. Se serveste calda sau rece, presarata cu zahar farin.


Tag-uri: placinta, dovleac, zahar farin



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 06 March '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :