Statistics:
Visits: 965 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Placinta cu dovleac I
Q: | Intreaba despre Placinta cu dovleac I |
Ingrediente
Pentru aluat:
600 g faina, 50 ml ulei, 1 ou, 30 g drojdie de bere, 1 pahar de lapte, 1 lingura de zahar.
Pentru umplutura:
3-4 kg dovleac, 300 g zahar tos, 50 g zahar pudra, scortisoara, 1 ou.
Mod de preparare
Se cerne faina intr-un castron, se adauga drojdia dizolvata cu putin lapte caldut, 1 ou, ulei, zahar, putina sare si lapte caldut sau apa atat cat cuprinde faina. Se framanta la inceput cu furculita si apoi cu mana, pana se obtine o coca semitare care se acopera cu un servet si se lasa la un loc caldut sa creasca.
Intre timp, dovleacul se curata de coaja si de seminte, se da pe razatoarea mare, se amesteca cu zahar tos si cu scortisoara pisata si se pune intr-o tava la cuptor.
Dupa coacere se lasa sa se raceasca. Aluatul dospit se imparte in 2—3 bucati din care pe rand, pe o planseta presarata cu faina, se intinde cate o foaie subtire peste care se pune un strat de dovleac semicopt, se ruleaza, se aseaza in tava unsa cu ulei.
Pe deasupra se unge cu ou batut sau cu ulei si se introduce in cuptor, unde se tine 1/2 ora. Se serveste calda sau rece, presarata cu zahar farin.
Pentru aluat:
600 g faina, 50 ml ulei, 1 ou, 30 g drojdie de bere, 1 pahar de lapte, 1 lingura de zahar.
Pentru umplutura:
3-4 kg dovleac, 300 g zahar tos, 50 g zahar pudra, scortisoara, 1 ou.
Mod de preparare
Se cerne faina intr-un castron, se adauga drojdia dizolvata cu putin lapte caldut, 1 ou, ulei, zahar, putina sare si lapte caldut sau apa atat cat cuprinde faina. Se framanta la inceput cu furculita si apoi cu mana, pana se obtine o coca semitare care se acopera cu un servet si se lasa la un loc caldut sa creasca.
Intre timp, dovleacul se curata de coaja si de seminte, se da pe razatoarea mare, se amesteca cu zahar tos si cu scortisoara pisata si se pune intr-o tava la cuptor.
Dupa coacere se lasa sa se raceasca. Aluatul dospit se imparte in 2—3 bucati din care pe rand, pe o planseta presarata cu faina, se intinde cate o foaie subtire peste care se pune un strat de dovleac semicopt, se ruleaza, se aseaza in tava unsa cu ulei.
Pe deasupra se unge cu ou batut sau cu ulei si se introduce in cuptor, unde se tine 1/2 ora. Se serveste calda sau rece, presarata cu zahar farin.
Tag-uri: placinta, dovleac, zahar farin |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 06 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :