Statistics:
Visits: 5,654 Votes: 1 Fame Riser |
Fame Rank
1
Fame Riser
|
|||||||||||
Peste in ulei, conservat prin sterilizare
Q: | Intreaba despre Peste in ulei, conservat prin sterilizare |
Se poate folosi orice fel de peste mic sau mare, dar este obligatoriu sa fie perfect proaspat. Pestele se curata de solzi, se taie aripioarele, apoi capul si coada, dupa care se face o taietura pe burta prin care se scot maruntaiele.
Daca este mai mare, pestele se taie in bucati, se sareaza bine, dupa 20—30 min se spala cu apa rece, se scurge bine, apoi se lasa sa se zvante. Dupa aceea se opareste 2—3 min intr-un vas cu ulei incins care trebuie sa acopere bine pestele (intreg sau bucati).
Dupa oparire se aseaza indesat in borcane impreuna cu felii de lamaie curatate de coaja si de seminte, boabe de piper si foi de dafin, apoi se acopera cu uleiul in care a fost oparit.
Borcanele se leaga cu doua randuri de celofan udat in apa rece si se sterilizeaza timp de 90—100 min in bain-Marie. Se pastreaza intr-un loc racoros si ferit de lumina.
Daca este mai mare, pestele se taie in bucati, se sareaza bine, dupa 20—30 min se spala cu apa rece, se scurge bine, apoi se lasa sa se zvante. Dupa aceea se opareste 2—3 min intr-un vas cu ulei incins care trebuie sa acopere bine pestele (intreg sau bucati).
Dupa oparire se aseaza indesat in borcane impreuna cu felii de lamaie curatate de coaja si de seminte, boabe de piper si foi de dafin, apoi se acopera cu uleiul in care a fost oparit.
Borcanele se leaga cu doua randuri de celofan udat in apa rece si se sterilizeaza timp de 90—100 min in bain-Marie. Se pastreaza intr-un loc racoros si ferit de lumina.
Tag-uri: peste in ulei, peste conservat, sterilizare |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 19 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :