Statistics:
Visits: 953 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Varza umpluta cu tocatura de carne
Q: | Intreaba despre Varza umpluta cu tocatura de carne |
Ingrediente
300 g carne de porc, 200 g carne de vaca, 100 g ceapa, 60 g orez, 1 varza mai mare cu foile subtiri sau verze mici cate una de persoana (la portie), 150 g untura, 50 g bulion, piper, sare, smantana, 1/2 lingura de faina, 50 g pesmet, 6 felii de costita sau de slanina.
Mod de preparare
Se aleg verze mici cu frunzele neandesate, acestea se rasfira, se spala bine si apoi verzele se oparesc intregi in apa clocotita cu sare. Daca folosim o singura varza mai mare, aceasta trebuie sa fie de asemenea neindesata, dar inainte de a fi oparita i se scoate coceanul.
Dupa oparire se desfac frunzele si incepand de la mijloc se intercaleaza intre ele umplutura (tocatura), rezultand astfel mai multe straturi de tocatura separate intre ele prin foi de varza.
L a exterior se lasa 2—3 foi libere, protectoare, pentru a inveli varza umpluta; frunzele se strang bine, se da forma naturala (rotunda) a verzei si la nevoie se poate chiar lega cu ata.
Verzele sau varza umpluta se aseaza intr-un vas de marime corespunzatoare, care rezista la cuptor. Vasul se unge cu untura, se presara cu pesmet, iar peste verze se pune cate o felie de costita sau de slanina si se introduc in cuptor.
Dupa 1 ora, peste verzele umplute se toarna un sos preparat din ceapa calita cu untura, stinsa cu bulion si supa de oase, cu apa calda, se adauga sare si se da in cateva clocote.
Se mai lasa sa fiarba impreuna 30—40 min si aproape de sfarsit se adauga smantana amestecata cu faina.Varza umpluta este mai gustoasa daca se prepara din soiul varza creata.
300 g carne de porc, 200 g carne de vaca, 100 g ceapa, 60 g orez, 1 varza mai mare cu foile subtiri sau verze mici cate una de persoana (la portie), 150 g untura, 50 g bulion, piper, sare, smantana, 1/2 lingura de faina, 50 g pesmet, 6 felii de costita sau de slanina.
Mod de preparare
Se aleg verze mici cu frunzele neandesate, acestea se rasfira, se spala bine si apoi verzele se oparesc intregi in apa clocotita cu sare. Daca folosim o singura varza mai mare, aceasta trebuie sa fie de asemenea neindesata, dar inainte de a fi oparita i se scoate coceanul.
Dupa oparire se desfac frunzele si incepand de la mijloc se intercaleaza intre ele umplutura (tocatura), rezultand astfel mai multe straturi de tocatura separate intre ele prin foi de varza.
L a exterior se lasa 2—3 foi libere, protectoare, pentru a inveli varza umpluta; frunzele se strang bine, se da forma naturala (rotunda) a verzei si la nevoie se poate chiar lega cu ata.
Verzele sau varza umpluta se aseaza intr-un vas de marime corespunzatoare, care rezista la cuptor. Vasul se unge cu untura, se presara cu pesmet, iar peste verze se pune cate o felie de costita sau de slanina si se introduc in cuptor.
Dupa 1 ora, peste verzele umplute se toarna un sos preparat din ceapa calita cu untura, stinsa cu bulion si supa de oase, cu apa calda, se adauga sare si se da in cateva clocote.
Se mai lasa sa fiarba impreuna 30—40 min si aproape de sfarsit se adauga smantana amestecata cu faina.Varza umpluta este mai gustoasa daca se prepara din soiul varza creata.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 27 February '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :