FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 944
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Varza umpluta cu tocatura de carne

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   orez   pasare   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   otet   pesmet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Varza umpluta cu tocatura de carne

 Q:   Intreaba despre Varza umpluta cu tocatura de carne       
Varza umpluta cu tocatura de carne Ingrediente

300 g carne de porc, 200 g carne de vaca, 100 g ceapa, 60 g orez, 1 varza mai mare cu foile subtiri sau verze mici cate una de persoana (la portie), 150 g untura, 50 g bulion, piper, sare, smantana, 1/2 lingura de faina, 50 g pesmet, 6 felii de costita sau de slanina.

Mod de preparare

Se aleg verze mici cu frunzele neandesate, acestea se rasfira, se spala bine si apoi verzele se oparesc intregi in apa clocotita cu sare. Daca folosim o singura varza mai mare, aceasta trebuie sa fie de asemenea neindesata, dar inainte de a fi oparita i se scoate coceanul.

Dupa oparire se desfac frunzele si incepand de la mijloc se intercaleaza intre ele umplutura (tocatura), rezultand astfel mai multe straturi de tocatura separate intre ele prin foi de varza.

L a exterior se lasa 2—3 foi libere, protectoare, pentru a inveli varza umpluta; frunzele se strang bine, se da forma naturala (rotunda) a verzei si la nevoie se poate chiar lega cu ata.

Verzele sau varza umpluta se aseaza intr-un vas de marime corespunzatoare, care rezista la cuptor. Vasul se unge cu untura, se presara cu pesmet, iar peste verze se pune cate o felie de costita sau de slanina si se introduc in cuptor.

Dupa 1 ora, peste verzele umplute se toarna un sos preparat din ceapa calita cu untura, stinsa cu bulion si supa de oase, cu apa calda, se adauga sare si se da in cateva clocote.

Se mai lasa sa fiarba impreuna 30—40 min si aproape de sfarsit se adauga smantana amestecata cu faina.Varza umpluta este mai gustoasa daca se prepara din soiul varza creata.


Tag-uri: varza, tocatura, carne



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 27 February '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :