Statistics:
Visits: 884 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Varza creata umpluta cu carne de porc
Q: | Intreaba despre Varza creata umpluta cu carne de porc |
Ingrediente :
O bucată varză creaţă 2,5-3 kg, carne de porc 600 g, costiţă afumată 200 g, ceapă 300 g, orez 200 g, ulei 100 g, bulion de tomate 100 g, verdeaţă 2 leg, chimen măcinat 5 g, cimbru 1 fir, boia de ardei dulce 2 g, făină 50 g, smântână 400 g, piper, sare.
Mod de preparare :
Varza se spală în cateva ape, apoi se opăreşte timp de circa 30 min. in apă clocotită. Carnea se dă prin maşina de tocat, iar costiţa se taie cubuleţe mici. Ceapa se toacă mărunt şi se căleşte în ulei. Orezul se alege, se spală şi se adaugă la ceapă şi se călesc impreună circa 20 min., adăugandu-se din când în când puţină apă. Se stinge cu jumătate din cantitatea de bulion şi se lasă să se răcească. Se adaugă carnea, costiţa, verdeaţa şi condimentele. Cu această compoziţie se umple , varza, mai ales spre mijloc. Se leagă varza cu o sfoară de bumbac, dindu-i-se forma de minge, se pune într-o oală cu diametru ceva mai mare decat cel al verzei, se toarnă peste varză zeama în care s-a opărit varza şi se fierbe înăbuşit până ce lichidul scade. Se scoate din ras şi se îndepărtează sfeara. Din smântână, făină şi uleiul rămas se prepară un sos care se toarnă peste varză, înainte de a se servi.
Sursa imaginii : freeschoolclipart.com
O bucată varză creaţă 2,5-3 kg, carne de porc 600 g, costiţă afumată 200 g, ceapă 300 g, orez 200 g, ulei 100 g, bulion de tomate 100 g, verdeaţă 2 leg, chimen măcinat 5 g, cimbru 1 fir, boia de ardei dulce 2 g, făină 50 g, smântână 400 g, piper, sare.
Mod de preparare :
Varza se spală în cateva ape, apoi se opăreşte timp de circa 30 min. in apă clocotită. Carnea se dă prin maşina de tocat, iar costiţa se taie cubuleţe mici. Ceapa se toacă mărunt şi se căleşte în ulei. Orezul se alege, se spală şi se adaugă la ceapă şi se călesc impreună circa 20 min., adăugandu-se din când în când puţină apă. Se stinge cu jumătate din cantitatea de bulion şi se lasă să se răcească. Se adaugă carnea, costiţa, verdeaţa şi condimentele. Cu această compoziţie se umple , varza, mai ales spre mijloc. Se leagă varza cu o sfoară de bumbac, dindu-i-se forma de minge, se pune într-o oală cu diametru ceva mai mare decat cel al verzei, se toarnă peste varză zeama în care s-a opărit varza şi se fierbe înăbuşit până ce lichidul scade. Se scoate din ras şi se îndepărtează sfeara. Din smântână, făină şi uleiul rămas se prepară un sos care se toarnă peste varză, înainte de a se servi.
Sursa imaginii : freeschoolclipart.com
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 01 November '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :