Statistics:
Visits: 774 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Varza creata umpluta cu carne de pasare
Q: | Intreaba despre Varza creata umpluta cu carne de pasare |
Ingrediente :
Varză creaţă (1 buc) 2,5-3 kg, carne de pasăre 800 g, costiţă afumată 150 g, ceapă 200 g, orez 150 g, ulei 200 g, bulion de tomate 50 g, verdeaţă 2 leg, cimbru 1 fir, smântână 300 g, făină 30 g, piper, sare.
Mod de preparare :
Varza creaţă se curăţă, se spală în mai multe ape şi se opăreşte timp de 30 min. în apă clocotită. Carnea de pasăre se dezosează şi se trece prin maşina de tocat. Ceapa se toacă mărunt şi se căleşte în ulei. Orezul se alege, se spală şi se adaugă la ceapă şi se călesc împreună circa 20 min., stingându-se din când în când cu apă. Se lasă să se răcească. Se amestecă orezul cu carnea, costiţa afumată tăiată cubuleţe, verdeaţa tocată, cimbrul, piperuţ şi sarea. Cu această compoziţie se umple varza, punându-se umplutura între foile verzei, dar mai ales la mijloc. Foile de la margine nu se umplu. Se leagă varza strâns cu o sfoară din bumbac, dindu-i se formă de minge. Se aşează varza într-o oală cu diametru ceva mai mare decat cel al verzei, se toarnă peste varză supa, în care s-au fiert oasele de pasăre, se dă vasul la foc şi se fierbe timp de 90 min. Se scoate varza din vas, se desface sfoara, se toarnă peste varză sosul preparat din restul de ulei, făină, bulion şi smântână. Se taie felii, peste care se pune sos şi se mănâncă în stare caldă.
Sursa imaginii : freeschoolclipart.com
Varză creaţă (1 buc) 2,5-3 kg, carne de pasăre 800 g, costiţă afumată 150 g, ceapă 200 g, orez 150 g, ulei 200 g, bulion de tomate 50 g, verdeaţă 2 leg, cimbru 1 fir, smântână 300 g, făină 30 g, piper, sare.
Mod de preparare :
Varza creaţă se curăţă, se spală în mai multe ape şi se opăreşte timp de 30 min. în apă clocotită. Carnea de pasăre se dezosează şi se trece prin maşina de tocat. Ceapa se toacă mărunt şi se căleşte în ulei. Orezul se alege, se spală şi se adaugă la ceapă şi se călesc împreună circa 20 min., stingându-se din când în când cu apă. Se lasă să se răcească. Se amestecă orezul cu carnea, costiţa afumată tăiată cubuleţe, verdeaţa tocată, cimbrul, piperuţ şi sarea. Cu această compoziţie se umple varza, punându-se umplutura între foile verzei, dar mai ales la mijloc. Foile de la margine nu se umplu. Se leagă varza strâns cu o sfoară din bumbac, dindu-i se formă de minge. Se aşează varza într-o oală cu diametru ceva mai mare decat cel al verzei, se toarnă peste varză supa, în care s-au fiert oasele de pasăre, se dă vasul la foc şi se fierbe timp de 90 min. Se scoate varza din vas, se desface sfoara, se toarnă peste varză sosul preparat din restul de ulei, făină, bulion şi smântână. Se taie felii, peste care se pune sos şi se mănâncă în stare caldă.
Sursa imaginii : freeschoolclipart.com
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 18 November '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :