Statistics:
Visits: 1,343 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Varza clujeana
Q: | Intreaba despre Varza clujeana |
Ingrediente
2 kg varza acra sau dulce, 60 g orez, 500 g carne de porc, 200 g ceapa, 50 g slanina afumata, 50 g bulion, 100 g untura, 200 g smantana, piper, sare.
Mod de preparare
Carnea si slanina se trec prin masina de tocat impreuna cu ceapa taiata marunt si prajita putin in untura. Se adauga orezul oparit, sare si piper, dupa gust, si se amesteca.
Daca se prepara din varza dulce, aceasta se taie foarte subtire si se freaca cu putina sare, se lasa 10—20 min, apoi se stoarce, se pune intr-o cratita cu untura si se amesteca pe foc pana se inmoaie; se adauga bulion si se stinge cu apa calda, apoi se potriveste de sare si de acru.
Dupa aceea, intr-o cratita se aseaza alternativ un rand de varza si unul de tocatura, in asa fel ca ultimul strat sa fie de varza.
Se toarna peste varza restul de sos, se introduce in cuptor si se tine 1/2 ore.
Se serveste cu smantana groasa pe deasupra.
2 kg varza acra sau dulce, 60 g orez, 500 g carne de porc, 200 g ceapa, 50 g slanina afumata, 50 g bulion, 100 g untura, 200 g smantana, piper, sare.
Mod de preparare
Carnea si slanina se trec prin masina de tocat impreuna cu ceapa taiata marunt si prajita putin in untura. Se adauga orezul oparit, sare si piper, dupa gust, si se amesteca.
Daca se prepara din varza dulce, aceasta se taie foarte subtire si se freaca cu putina sare, se lasa 10—20 min, apoi se stoarce, se pune intr-o cratita cu untura si se amesteca pe foc pana se inmoaie; se adauga bulion si se stinge cu apa calda, apoi se potriveste de sare si de acru.
Dupa aceea, intr-o cratita se aseaza alternativ un rand de varza si unul de tocatura, in asa fel ca ultimul strat sa fie de varza.
Se toarna peste varza restul de sos, se introduce in cuptor si se tine 1/2 ore.
Se serveste cu smantana groasa pe deasupra.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 27 February '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :