Statistics:
Visits: 1,045 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Musaca de macaroane
Q: | Intreaba despre Musaca de macaroane |
Ingrediente
500 g carne (fie numai vaca, fie amestecata cu carne de porc), 300 g macaroane, 1 ou, 100 g smantana, 50 g faina, pesmet, cascaval ras.
Se poate pregati musaca si din resturi de carne ramase, de exemplu friptura rece, sau rasol (carnea stransa de pe oase fierte).
Mod de preparare
Tocatura din carne cruda se prepara la fel ca la celelalte retete de musaca, iar cea din carne fiarta se amesteca cu ceapa calita si se da prin masina de tocat, adaugandu-se supa sau apa, daca tocatura iese prea seaca.
Se fierb apoi macaroanele, se lasa pe marginea plitei 10—15 min sa mai stea in apa in care au fiert, dupa care se clatesc cu apa rece si se aseaza intr-o tava bine unsa cu untura si presarata cu pesmet, alternativ, straturi de macaroane (in total 3) si straturi de carne tocata (in total 2), primul si ultimul strat trebuind sa fie de macaroane.
Se niveleaza si se toarna deasupra compozitia preparata din ou batut amestecat cu smantana si faina, presarandu-se apoi totul cu cascaval ras. Se coace in cuptor pana se rumeneste frumos. Se serveste cu sos tomat.
500 g carne (fie numai vaca, fie amestecata cu carne de porc), 300 g macaroane, 1 ou, 100 g smantana, 50 g faina, pesmet, cascaval ras.
Se poate pregati musaca si din resturi de carne ramase, de exemplu friptura rece, sau rasol (carnea stransa de pe oase fierte).
Mod de preparare
Tocatura din carne cruda se prepara la fel ca la celelalte retete de musaca, iar cea din carne fiarta se amesteca cu ceapa calita si se da prin masina de tocat, adaugandu-se supa sau apa, daca tocatura iese prea seaca.
Se fierb apoi macaroanele, se lasa pe marginea plitei 10—15 min sa mai stea in apa in care au fiert, dupa care se clatesc cu apa rece si se aseaza intr-o tava bine unsa cu untura si presarata cu pesmet, alternativ, straturi de macaroane (in total 3) si straturi de carne tocata (in total 2), primul si ultimul strat trebuind sa fie de macaroane.
Se niveleaza si se toarna deasupra compozitia preparata din ou batut amestecat cu smantana si faina, presarandu-se apoi totul cu cascaval ras. Se coace in cuptor pana se rumeneste frumos. Se serveste cu sos tomat.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 27 February '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :