Statistics:
Visits: 968 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Gusa de curcan umpluta cu carne de porc si ficat
Q: | Intreaba despre Gusa de curcan umpluta cu carne de porc si ficat |
Ingrediente
1 guşă de curcan, 300 g carne de porc sau ficat, 2-3 cepe, 50 g untură, 100 g franzelă, 100 g slănină, sare, piper.
Mod de preparare
Tocătura se prepară din ficat de porc sau de pasăre, sau numai din carne de porc. Se taie ceapa în felii şi se căleşte împreună cu slănina (fără să se prăjească prea tare). Se lasă să se răcească, după care se adaugă ficatul sau carnea şi se trec de două ori prin maşina de tocat carne, a doua oară împreună cu miez de franzelă înmuiat în lapte şi bine stors. Se amestecă, se potriveşte de sare, piper, se pot adăuga şi 1-2 ouă, 1 lingură de pătrunjel tăiat mărunt şi dacă este posibil şi cateva ciuperci tăiate fin şi înăbuşite cu puţin unt.
Guşa se curăţă bine, se spală în mai multe ape, se umple cu compoziţia preparată, după care se coase, se aşază într-o tigaie cu untură şi cateva felii de legume şi se introduce în cuptorul potrivit de încălzit între timp, guşa se întoarce, iar în tigaie se adaugă puţină apă, să nu se ardă legumele şi nici grăsimea. Se serveşte tăiată în felii, (avand grijă să se scoată aţa), cu garnitură de piure de cartofi.
1 guşă de curcan, 300 g carne de porc sau ficat, 2-3 cepe, 50 g untură, 100 g franzelă, 100 g slănină, sare, piper.
Mod de preparare
Tocătura se prepară din ficat de porc sau de pasăre, sau numai din carne de porc. Se taie ceapa în felii şi se căleşte împreună cu slănina (fără să se prăjească prea tare). Se lasă să se răcească, după care se adaugă ficatul sau carnea şi se trec de două ori prin maşina de tocat carne, a doua oară împreună cu miez de franzelă înmuiat în lapte şi bine stors. Se amestecă, se potriveşte de sare, piper, se pot adăuga şi 1-2 ouă, 1 lingură de pătrunjel tăiat mărunt şi dacă este posibil şi cateva ciuperci tăiate fin şi înăbuşite cu puţin unt.
Guşa se curăţă bine, se spală în mai multe ape, se umple cu compoziţia preparată, după care se coase, se aşază într-o tigaie cu untură şi cateva felii de legume şi se introduce în cuptorul potrivit de încălzit între timp, guşa se întoarce, iar în tigaie se adaugă puţină apă, să nu se ardă legumele şi nici grăsimea. Se serveşte tăiată în felii, (avand grijă să se scoată aţa), cu garnitură de piure de cartofi.
Tag-uri: gusa, curcan, carne de porc |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 23 February '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :