Statistics:
Visits: 1,030 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Tort cu crema de lamaie
Q: | Intreaba despre Tort cu crema de lamaie |
Blatul se prepara dupa reteta "Blat Alb".
Pentru crema:
300 g unt, 250 g zahar pudra, 250 ml lapte, 60 g faina, 2-3 lamai.
Mod de preparare
Se pune untul moale intr-un castron si se freaca cu zaharul si cu coaja de lamaie rasa, adaugandu-se zeama de lamaie.
Intre timp, se dizolva faina cu putin lapte, iar restul de lapte se pune la fiert, peste care, dupa ce a dat in fiert, se toarna faina dizolvata si totul se amesteca in continuare pe foc pana da in cateva clocote si se ingroasa putin.
Apoi se mai amesteca pana se raceste, dupa care se adauga untul frecat si se amesteca din nou pana se omogenizeaza. Cu crema rezultata se ung straturile de blat si se monteaza tortul, la fel ca in reteta precedenta.
Pentru crema:
300 g unt, 250 g zahar pudra, 250 ml lapte, 60 g faina, 2-3 lamai.
Mod de preparare
Se pune untul moale intr-un castron si se freaca cu zaharul si cu coaja de lamaie rasa, adaugandu-se zeama de lamaie.
Intre timp, se dizolva faina cu putin lapte, iar restul de lapte se pune la fiert, peste care, dupa ce a dat in fiert, se toarna faina dizolvata si totul se amesteca in continuare pe foc pana da in cateva clocote si se ingroasa putin.
Apoi se mai amesteca pana se raceste, dupa care se adauga untul frecat si se amesteca din nou pana se omogenizeaza. Cu crema rezultata se ung straturile de blat si se monteaza tortul, la fel ca in reteta precedenta.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 08 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :