FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,133
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Tort de albus cu miez de nuca

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   orez   pasare   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   otet   pesmet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Tort de albus cu miez de nuca

 Q:   Intreaba despre Tort de albus cu miez de nuca       
Tort de albus cu miez de nucaIngrediente

Pentru blat:
6 albusuri, 250 g zahar tos, 1 lingura de faina, 1 lingura de zeama de lamaie, 150 g miez de nuca, coaja de la o lamaie, sare.

Pentru crema:
6 galbenusuri, 150 g zahar pudra, 30-50 g cacao, 200-300 g unt, 1 lingura de rom, 1 lingura de sirop de zahar ars (caramel).

Mod de preparare

Albusurile se tin la rece 1 ora, dupa care se bat spuma, adaugand un varf de cutit de sare; treptat se adauga zaharul si la urma zeama de lamaie, faina si miezul de nuca dat prin masina de nuci.

Se imparte compozitia in 3—4 parti si se coace fiecare separat pe fundul formei de tort sau pe un disc de tabla uns cu unt si presarat cu faina multa sau captusit cu hartie alba.

Se coace in cuptorul slab incalzit, pana ce foaia se intareste fara sa se rumeneasca, dupa care se umple cu crema de cacao sau de cafea, care se prepara astfel:
se freaca galbenusurile cu zahar, se adauga untul moale, cacaua, romul, eventual o lingura de sirop de zahar ars si se amesteca bine pana ce crema se omogenizeaza.

Din crema obtinuta se retin 2—3 linguri, iar cu restul se ung foile. Foile se suprapun, se potrivesc marginile si se ung cu crema retinuta. La urma, dupa ce tortul s-a racit, se garniseste cu miez de nuca taiat dupa plac.


Tag-uri: tort, miez, nuca



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 08 March '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :