Statistics:
Visits: 1,216 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Tort de albus cu miez de nuca
Q: | Intreaba despre Tort de albus cu miez de nuca |
Ingrediente
Pentru blat:
6 albusuri, 250 g zahar tos, 1 lingura de faina, 1 lingura de zeama de lamaie, 150 g miez de nuca, coaja de la o lamaie, sare.
Pentru crema:
6 galbenusuri, 150 g zahar pudra, 30-50 g cacao, 200-300 g unt, 1 lingura de rom, 1 lingura de sirop de zahar ars (caramel).
Mod de preparare
Albusurile se tin la rece 1 ora, dupa care se bat spuma, adaugand un varf de cutit de sare; treptat se adauga zaharul si la urma zeama de lamaie, faina si miezul de nuca dat prin masina de nuci.
Se imparte compozitia in 3—4 parti si se coace fiecare separat pe fundul formei de tort sau pe un disc de tabla uns cu unt si presarat cu faina multa sau captusit cu hartie alba.
Se coace in cuptorul slab incalzit, pana ce foaia se intareste fara sa se rumeneasca, dupa care se umple cu crema de cacao sau de cafea, care se prepara astfel:
se freaca galbenusurile cu zahar, se adauga untul moale, cacaua, romul, eventual o lingura de sirop de zahar ars si se amesteca bine pana ce crema se omogenizeaza.
Din crema obtinuta se retin 2—3 linguri, iar cu restul se ung foile. Foile se suprapun, se potrivesc marginile si se ung cu crema retinuta. La urma, dupa ce tortul s-a racit, se garniseste cu miez de nuca taiat dupa plac.
Pentru blat:
6 albusuri, 250 g zahar tos, 1 lingura de faina, 1 lingura de zeama de lamaie, 150 g miez de nuca, coaja de la o lamaie, sare.
Pentru crema:
6 galbenusuri, 150 g zahar pudra, 30-50 g cacao, 200-300 g unt, 1 lingura de rom, 1 lingura de sirop de zahar ars (caramel).
Mod de preparare
Albusurile se tin la rece 1 ora, dupa care se bat spuma, adaugand un varf de cutit de sare; treptat se adauga zaharul si la urma zeama de lamaie, faina si miezul de nuca dat prin masina de nuci.
Se imparte compozitia in 3—4 parti si se coace fiecare separat pe fundul formei de tort sau pe un disc de tabla uns cu unt si presarat cu faina multa sau captusit cu hartie alba.
Se coace in cuptorul slab incalzit, pana ce foaia se intareste fara sa se rumeneasca, dupa care se umple cu crema de cacao sau de cafea, care se prepara astfel:
se freaca galbenusurile cu zahar, se adauga untul moale, cacaua, romul, eventual o lingura de sirop de zahar ars si se amesteca bine pana ce crema se omogenizeaza.
Din crema obtinuta se retin 2—3 linguri, iar cu restul se ung foile. Foile se suprapun, se potrivesc marginile si se ung cu crema retinuta. La urma, dupa ce tortul s-a racit, se garniseste cu miez de nuca taiat dupa plac.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 08 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :