Statistics:
Visits: 1,259 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Tort de biscuiti
Q: | Intreaba despre Tort de biscuiti |
Ingrediente
500 g biscuiti obisnuiti.
Pentru sirop:
250-300 g zahar tos, 300 ml apa, zahar vanilat sau coaja si zeama de lamaie, sau 50 ml rom.
Pentru crema rece:
300 g unt, 200-250 g zahar pudra, 2 galbenusuri, 50 g cacao.
Mod de preparare
Biscuitii se aseaza intr-un strat sub forma de patrat, pe un platou, se stropesc cu sirop si apoi se ung cu crema rece. In continuare, peste crema se pune un alt strat de biscuiti care, de asemenea, se umezeste cu sirop si se unge cu crema.
Se suprapun astfel mai multe straturi de biscuiti, fiecare stropit cu sirop si uns cu crema rece pana la inaltimea convenabila. Se unge apoi tortul si pe suprafetele laterale cu crema si se baroteaza (se tapeteaza) cu nuci pralinate, care se prepara ca in reteta "Tort de cacao barotat cu nuci pralinate".
Deasupra, tortul se poate orna cu frisca si cu fructe confiate.
500 g biscuiti obisnuiti.
Pentru sirop:
250-300 g zahar tos, 300 ml apa, zahar vanilat sau coaja si zeama de lamaie, sau 50 ml rom.
Pentru crema rece:
300 g unt, 200-250 g zahar pudra, 2 galbenusuri, 50 g cacao.
Mod de preparare
Biscuitii se aseaza intr-un strat sub forma de patrat, pe un platou, se stropesc cu sirop si apoi se ung cu crema rece. In continuare, peste crema se pune un alt strat de biscuiti care, de asemenea, se umezeste cu sirop si se unge cu crema.
Se suprapun astfel mai multe straturi de biscuiti, fiecare stropit cu sirop si uns cu crema rece pana la inaltimea convenabila. Se unge apoi tortul si pe suprafetele laterale cu crema si se baroteaza (se tapeteaza) cu nuci pralinate, care se prepara ca in reteta "Tort de cacao barotat cu nuci pralinate".
Deasupra, tortul se poate orna cu frisca si cu fructe confiate.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 07 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :