Statistics:
Visits: 1,084 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Tort dobos
Q: | Intreaba despre Tort dobos |
Ingrediente:
Ouă 6 buc, zahăr 150 g, făină 150 g, zahăr vanilat 1 plic, unt 40 g. Crema: ouă 4 buc, zahăr 150 g, cacao 40 g, unt 250 g. Glazura: zahăr 75 g.
Mod de preparare:
Se amestecă gălbenuşurile cu zahărul şi zahărul vanilat, se adaugă făina, iar la sfarşit albuşurile bătute spumă. Din această compoziţie se coc 7- 8 foi, în tava de tort, unsă cu unt şi pudrată cu făină. Crema: untul se amestecă cu zahărul, se adaugă gălbenuşurile, unul cate unul, iar la sfarşit se pune cacaoa şi se omogenizează bine compoziţia. Se umplu foile şi se aşează una peste alta afară de ultima foaie, peste care se toarnă zahărul, care a fost caramelizat uşor, se întinde caramelul pe întreaga suprafaţă a foii, se trasează cu cuţitul în caramel feliile de tort şi se aşează foaia peste celelalte.
Ouă 6 buc, zahăr 150 g, făină 150 g, zahăr vanilat 1 plic, unt 40 g. Crema: ouă 4 buc, zahăr 150 g, cacao 40 g, unt 250 g. Glazura: zahăr 75 g.
Mod de preparare:
Se amestecă gălbenuşurile cu zahărul şi zahărul vanilat, se adaugă făina, iar la sfarşit albuşurile bătute spumă. Din această compoziţie se coc 7- 8 foi, în tava de tort, unsă cu unt şi pudrată cu făină. Crema: untul se amestecă cu zahărul, se adaugă gălbenuşurile, unul cate unul, iar la sfarşit se pune cacaoa şi se omogenizează bine compoziţia. Se umplu foile şi se aşează una peste alta afară de ultima foaie, peste care se toarnă zahărul, care a fost caramelizat uşor, se întinde caramelul pe întreaga suprafaţă a foii, se trasează cu cuţitul în caramel feliile de tort şi se aşează foaia peste celelalte.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 21 November '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :