Statistics:
Visits: 881 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Tort de portocale I
Q: | Intreaba despre Tort de portocale I |
Se prepara blatul dupa reteta "Blat Alb", in a carui compozitie se mai adauga coaja de portocala rasa si o lingura de suc de lamaie.
Dupa ce blatul s-a copt si s-a racit complet se taie in trei straturi orizontale, care se insiropeaza si se ung cu urmatoarea crema:
se pun la fiert 300 g zahar impreuna cu 200 ml apa.
La inceput se tine vasul pe marginea masinii de gatit, pana se dizolva tot zaharul. Se pune apoi siropul la foc iute si se fierbe ca pentru fondant (serbet). Separat, intr-un castron, se freaca 300 g unt peste care se toarna siropul caldut, se adauga cateva picaturi de esenta sau zeama de portocala, zeama de la 1/2 lamaie si coaja de portocale confiata, tocata marunt.
Se amesteca totul bine si cu aceasta crema se ung foile, care se aseaza una peste alta, potrivindu-se marginile. Apoi se glaseaza cu glazura de portocale sau se unge deasupra si lateral cu orice crema.
Se decoreaza cu felii de portocale sau de mandarine proaspete trecute prin fondant alb, care se aranjeaza sub forma de evantai.
Dupa ce blatul s-a copt si s-a racit complet se taie in trei straturi orizontale, care se insiropeaza si se ung cu urmatoarea crema:
se pun la fiert 300 g zahar impreuna cu 200 ml apa.
La inceput se tine vasul pe marginea masinii de gatit, pana se dizolva tot zaharul. Se pune apoi siropul la foc iute si se fierbe ca pentru fondant (serbet). Separat, intr-un castron, se freaca 300 g unt peste care se toarna siropul caldut, se adauga cateva picaturi de esenta sau zeama de portocala, zeama de la 1/2 lamaie si coaja de portocale confiata, tocata marunt.
Se amesteca totul bine si cu aceasta crema se ung foile, care se aseaza una peste alta, potrivindu-se marginile. Apoi se glaseaza cu glazura de portocale sau se unge deasupra si lateral cu orice crema.
Se decoreaza cu felii de portocale sau de mandarine proaspete trecute prin fondant alb, care se aranjeaza sub forma de evantai.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 08 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :