FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 830
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Tort de portocale I

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   orez   pasare   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   otet   pesmet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Tort de portocale I

 Q:   Intreaba despre Tort de portocale I       
Tort de portocale ISe prepara blatul dupa reteta "Blat Alb", in a carui compozitie se mai adauga coaja de portocala rasa si o lingura de suc de lamaie.

Dupa ce blatul s-a copt si s-a racit complet se taie in trei straturi orizontale, care se insiropeaza si se ung cu urmatoarea crema:
se pun la fiert 300 g zahar impreuna cu 200 ml apa.

La inceput se tine vasul pe marginea masinii de gatit, pana se dizolva tot zaharul. Se pune apoi siropul la foc iute si se fierbe ca pentru fondant (serbet). Separat, intr-un castron, se freaca 300 g unt peste care se toarna siropul caldut, se adauga cateva picaturi de esenta sau zeama de portocala, zeama de la 1/2 lamaie si coaja de portocale confiata, tocata marunt.

Se amesteca totul bine si cu aceasta crema se ung foile, care se aseaza una peste alta, potrivindu-se marginile. Apoi se glaseaza cu glazura de portocale sau se unge deasupra si lateral cu orice crema.

Se decoreaza cu felii de portocale sau de mandarine proaspete trecute prin fondant alb, care se aranjeaza sub forma de evantai.


Tag-uri: tort, portocale, blat



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 08 March '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :