Statistics:
Visits: 1,099 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Dobos tort
Q: | Intreaba despre Dobos tort |
Pentru tort dobos se prepara sase foi din compozitia pentru foi dobos (v. reteta "Foi pentru tort - Dobos"). Se foloseste crema de cacao si glazura de zahar ars.
Se pun foile pe un platou dreptunghiular si se ung intre ele cu crema de cacao. Se lasa ultima foaie neunsa, peste care se toarna zaharul topit (100 g) caramelizat, intinzandu-se repede, cu ajutorul unui cutit cu lama lata si bine incalzit.
Tot atunci, repede, se portioneaza aceasta foaie si se aseaza pe suprafata tortului umplut. Foile glasate si portionate se aseaza deasupra in forma de evantai. Tortul se unge pe marginile laterale cu crema si se baroteaza cu nuci pralinate sau, mai simplu, cu miez de nuca bine uscata pus pe o hartie in cuptorul deschis si amestecat din cand in cand pana s-a rumenit foarte putin, apoi taiat cu cutitul marunt.
Foile asezate deasupra se lipesc cu crema, iar, ca decor, in centrul tortului se modeleaza din fructe confiate.
Se pun foile pe un platou dreptunghiular si se ung intre ele cu crema de cacao. Se lasa ultima foaie neunsa, peste care se toarna zaharul topit (100 g) caramelizat, intinzandu-se repede, cu ajutorul unui cutit cu lama lata si bine incalzit.
Tot atunci, repede, se portioneaza aceasta foaie si se aseaza pe suprafata tortului umplut. Foile glasate si portionate se aseaza deasupra in forma de evantai. Tortul se unge pe marginile laterale cu crema si se baroteaza cu nuci pralinate sau, mai simplu, cu miez de nuca bine uscata pus pe o hartie in cuptorul deschis si amestecat din cand in cand pana s-a rumenit foarte putin, apoi taiat cu cutitul marunt.
Foile asezate deasupra se lipesc cu crema, iar, ca decor, in centrul tortului se modeleaza din fructe confiate.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 08 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :