FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,083
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Dobos tort

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   orez   pasare   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   otet   pesmet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Dobos tort

 Q:   Intreaba despre Dobos tort       
Dobos tortPentru tort dobos se prepara sase foi din compozitia pentru foi dobos (v. reteta "Foi pentru tort - Dobos"). Se foloseste crema de cacao si glazura de zahar ars.

Se pun foile pe un platou dreptunghiular si se ung intre ele cu crema de cacao. Se lasa ultima foaie neunsa, peste care se toarna zaharul topit (100 g) caramelizat, intinzandu-se repede, cu ajutorul unui cutit cu lama lata si bine incalzit.

Tot atunci, repede, se portioneaza aceasta foaie si se aseaza pe suprafata tortului umplut. Foile glasate si portionate se aseaza deasupra in forma de evantai. Tortul se unge pe marginile laterale cu crema si se baroteaza cu nuci pralinate sau, mai simplu, cu miez de nuca bine uscata pus pe o hartie in cuptorul deschis si amestecat din cand in cand pana s-a rumenit foarte putin, apoi taiat cu cutitul marunt.

Foile asezate deasupra se lipesc cu crema, iar, ca decor, in centrul tortului se modeleaza din fructe confiate.


Tag-uri: tort, dobos, foi



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 08 March '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :