Statistics:
Visits: 788 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Tort cu ness
Q: | Intreaba despre Tort cu ness |
Ingrediente:
Unt 300 g, zahăr pudră 300 g, făină 300 g, ouă 6 buc, lămaie 100 g, praf de copt 1 plic, zahăr vanilat 1 plic, sare. Crema: zahăr 250 g, ness 2 linguriţe, apă 100 ml, gălbenuşuri 4 buc, unt 350 g.
Mod de preparare:
Untul se freacă cu zahărul, pană ce se obţine o pasta spumoasă. Se pun gălbenuşurile, unul cate unul, amestecandu-se bine. Se adaugă făina, praful de copt stins cu zeamă de lămaie, coaja de lămaie rasă, zahărul vanilat şi puţină sare, iar la sfarşit se încorporează albuşurile bătute spumă. Se toarnă compoziţia într-o formă de tort căptuşită cu hartie, se lasă sa se răcească şi se despică blatul în trei foi, se umple cu crema, se montează tortul şi se decorează. Crema se prepara astfel: apa se fierbe, se adaugă nessul şi zahărul şi se continuă fierberea, pană ce siropul este legat. Gălbenuşurile se amestecă, se adaugă siropul cald, pus picătură cu picătură. Se lasă să se răcească, se adaugă untul frecat spumă şi se amestecă, pană ce crema s-a omogenizat.
Unt 300 g, zahăr pudră 300 g, făină 300 g, ouă 6 buc, lămaie 100 g, praf de copt 1 plic, zahăr vanilat 1 plic, sare. Crema: zahăr 250 g, ness 2 linguriţe, apă 100 ml, gălbenuşuri 4 buc, unt 350 g.
Mod de preparare:
Untul se freacă cu zahărul, pană ce se obţine o pasta spumoasă. Se pun gălbenuşurile, unul cate unul, amestecandu-se bine. Se adaugă făina, praful de copt stins cu zeamă de lămaie, coaja de lămaie rasă, zahărul vanilat şi puţină sare, iar la sfarşit se încorporează albuşurile bătute spumă. Se toarnă compoziţia într-o formă de tort căptuşită cu hartie, se lasă sa se răcească şi se despică blatul în trei foi, se umple cu crema, se montează tortul şi se decorează. Crema se prepara astfel: apa se fierbe, se adaugă nessul şi zahărul şi se continuă fierberea, pană ce siropul este legat. Gălbenuşurile se amestecă, se adaugă siropul cald, pus picătură cu picătură. Se lasă să se răcească, se adaugă untul frecat spumă şi se amestecă, pană ce crema s-a omogenizat.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 21 November '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :