Statistics:
Visits: 1,003 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Foi mereng
Q: | Intreaba despre Foi mereng |
Ingrediente
4 albusuri, 180-200 g zahar tos, 1 lingura de faina, 1 lingura zeama de lamaie.
Mod de preparare
Albusurile se bat cu zaharul tos infierbantantat in prealabil, intr-o tava tapetata cu hartie, la cuptor.
Zaharul se adauga in albusuri treptat, cate putin, dupa ce acestea s-au spumat, si se bate din ce in ce mai tare; la urma se mai adauga zeama de lamaie si o lingura de faina.
Compozitia se intinde pe rand pe fundul unei forme de tort asezata cu fundul in sus sau pe niste discuri de tabla tapetate cu hartie.
Se coc in cuptorul usor incalzit si se tin in cuptorul cu usa deschisa, pana ce se usuca. Foile se folosesc pentru tort mereng.
4 albusuri, 180-200 g zahar tos, 1 lingura de faina, 1 lingura zeama de lamaie.
Mod de preparare
Albusurile se bat cu zaharul tos infierbantantat in prealabil, intr-o tava tapetata cu hartie, la cuptor.
Zaharul se adauga in albusuri treptat, cate putin, dupa ce acestea s-au spumat, si se bate din ce in ce mai tare; la urma se mai adauga zeama de lamaie si o lingura de faina.
Compozitia se intinde pe rand pe fundul unei forme de tort asezata cu fundul in sus sau pe niste discuri de tabla tapetate cu hartie.
Se coc in cuptorul usor incalzit si se tin in cuptorul cu usa deschisa, pana ce se usuca. Foile se folosesc pentru tort mereng.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 08 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :