Statistics:
Visits: 1,014 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Tort din foi cu fructe I
Q: | Intreaba despre Tort din foi cu fructe I |
Ingrediente
Pentru foi de blat:
4 oua, 150 g zahar, 80 g faina, coaja de lamaie rasa. Crema dupa dorinta (una din creme poate fi de cafea sau de cacao).
Pentru sirop:
700 g zahar, 1 pahar apa, 50 ml rom.
Pentru ornat:
fructe proaspete (fragi, capsune sau portocale) sau fructe confiate.
Mod de preparare
Se freaca galbenusurile cu zaharul si cu coaja de lamaie pana devin spumoase. Se adauga faina paralel cu albusurile batute tare spuma si se amesteca usor. Apoi din compozitia obtinuta se coc pe rand 3 foi de blat; se unge forma cu unt, se presara cu faina peste care se intinde o parte din compozitie si se introduce in cuptor, la foc moderat.
Dupa coacerea foilor, acestea se lasa sa se raceasca, apoi se insiropeaza si se ung cu crema intre ele si pe suprafata.
Se decoreaza cu frisca si cu fructe proaspete sau confiate.
Pentru foi de blat:
4 oua, 150 g zahar, 80 g faina, coaja de lamaie rasa. Crema dupa dorinta (una din creme poate fi de cafea sau de cacao).
Pentru sirop:
700 g zahar, 1 pahar apa, 50 ml rom.
Pentru ornat:
fructe proaspete (fragi, capsune sau portocale) sau fructe confiate.
Mod de preparare
Se freaca galbenusurile cu zaharul si cu coaja de lamaie pana devin spumoase. Se adauga faina paralel cu albusurile batute tare spuma si se amesteca usor. Apoi din compozitia obtinuta se coc pe rand 3 foi de blat; se unge forma cu unt, se presara cu faina peste care se intinde o parte din compozitie si se introduce in cuptor, la foc moderat.
Dupa coacerea foilor, acestea se lasa sa se raceasca, apoi se insiropeaza si se ung cu crema intre ele si pe suprafata.
Se decoreaza cu frisca si cu fructe proaspete sau confiate.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 07 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :