Statistics:
Visits: 1,220 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Tort de cacao de baza
Q: | Intreaba despre Tort de cacao de baza |
Ingrediente
Pentru blatul de cacao:
7-8 oua, 200 g zahar, 200 g faina, 30-50 g cacao, 20 ml ulei, 1 lingura de sirop de zahar caramelizat (caramel) sau apa.
Pentru crema rece:
400 g unt, 400 g zahar pudra, 2 galbenusuri, 50 g cacao, 1 plic de zahar vanilat.
Pentru sirop:
100 g zahar, 100 ml apa, 1 lingura rom.
Pentru ornat:
fructe confiate, fructe din dulceata sau miez de nuca putin prajita.
Mod de preparare
Blatul se prepara dupa reteta "Blat de cacao", iar crema se prepara astfel:
se freaca untul spuma cu zaharul, se adauga pe rand galbenusurile, romul si zaharul vanilat.
Blatul se taie orizontal in 2—3 straturi si se insiropeaza, mai intai primul strat, ca re se aseaza pe suportul de tort sau pe un platou rotund; acest strat se unge cu crema, apoi peste crema se aseaza al doilea strat de blat care, de asemenea, se insiropeaza si se unge cu crema.
Se opreste putin din crema pentru ornat, iar cu restul se ung suprafata si marginile tortului, de jur-imprejur. Suprafata tortului se orneaza dupa dorinta, fie cu crema retinuta, fie cu o crema de alta culoare.
Ornarea cu crema se face cu ajutorul unui cornet cu sprit potrivit si apoi se garniseste cu fructe confiate sau din dulceata.
Pentru blatul de cacao:
7-8 oua, 200 g zahar, 200 g faina, 30-50 g cacao, 20 ml ulei, 1 lingura de sirop de zahar caramelizat (caramel) sau apa.
Pentru crema rece:
400 g unt, 400 g zahar pudra, 2 galbenusuri, 50 g cacao, 1 plic de zahar vanilat.
Pentru sirop:
100 g zahar, 100 ml apa, 1 lingura rom.
Pentru ornat:
fructe confiate, fructe din dulceata sau miez de nuca putin prajita.
Mod de preparare
Blatul se prepara dupa reteta "Blat de cacao", iar crema se prepara astfel:
se freaca untul spuma cu zaharul, se adauga pe rand galbenusurile, romul si zaharul vanilat.
Blatul se taie orizontal in 2—3 straturi si se insiropeaza, mai intai primul strat, ca re se aseaza pe suportul de tort sau pe un platou rotund; acest strat se unge cu crema, apoi peste crema se aseaza al doilea strat de blat care, de asemenea, se insiropeaza si se unge cu crema.
Se opreste putin din crema pentru ornat, iar cu restul se ung suprafata si marginile tortului, de jur-imprejur. Suprafata tortului se orneaza dupa dorinta, fie cu crema retinuta, fie cu o crema de alta culoare.
Ornarea cu crema se face cu ajutorul unui cornet cu sprit potrivit si apoi se garniseste cu fructe confiate sau din dulceata.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 08 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :