FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,155
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Tort de cacao de baza

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   orez   pasare   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   otet   pesmet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Tort de cacao de baza

 Q:   Intreaba despre Tort de cacao de baza       
Tort de cacao de baza Ingrediente

Pentru blatul de cacao:
7-8 oua, 200 g zahar, 200 g faina, 30-50 g cacao, 20 ml ulei, 1 lingura de sirop de zahar caramelizat (caramel) sau apa.

Pentru crema rece:
400 g unt, 400 g zahar pudra, 2 galbenusuri, 50 g cacao, 1 plic de zahar vanilat.
Pentru sirop:
100 g zahar, 100 ml apa, 1 lingura rom.

Pentru ornat:
fructe confiate, fructe din dulceata sau miez de nuca putin prajita.

Mod de preparare

Blatul se prepara dupa reteta "Blat de cacao", iar crema se prepara astfel:
se freaca untul spuma cu zaharul, se adauga pe rand galbenusurile, romul si zaharul vanilat.

Blatul se taie orizontal in 2—3 straturi si se insiropeaza, mai intai primul strat, care se aseaza pe suportul de tort sau pe un platou rotund; acest strat se unge cu crema, apoi peste crema se aseaza al doilea strat de blat care, de asemenea, se insiropeaza si se unge cu crema.

Se opreste putin din crema pentru ornat, iar cu restul se ung suprafata si marginile tortului, de jur-imprejur. Suprafata tortului se orneaza dupa dorinta, fie cu crema retinuta, fie cu o crema de alta culoare.

Ornarea cu crema se face cu ajutorul unui cornet cu sprit potrivit si apoi se garniseste cu fructe confiate sau din dulceata.


Tag-uri: tort, cacao, crema, blat



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 08 March '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :