Statistics:
Visits: 913 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Tort de nuci cu crema de cafea
Q: | Intreaba despre Tort de nuci cu crema de cafea |
Ingrediente:
Ouă 10 buc, zahăr 200 g, nuci 300 g, făină 200 g, vin 75 ml. Crema: zahăr 150 g, făină 150 g, lapte 100 ml, cafea 100 ml, unt 210 g, lămaie 75 g.
Mod de preparare:
Gălbenuşurile se freacă cu zahărul, pană ce acesta s-a dizolvat. Se adaugă nucile măcinate, făina şi vinul amestecandu-se bine, iar la sfarşit se încorporează albuşurile bătute spumă. Se toarnă compoziţia în două forme de tort unse cu unt şi pudrate cu făină şi se coace la un foc potrivit. Pentru cremă se amestecă zahărul cu făina, se toarnă peste acestea 100 ml lapte şi 100 ml cafea concentrată, se amestecă bine, se dă cratiţa la foc, amestecandu-se pană ce crema se îngroaşă. Se ia de pe foc şi se lasă să se răcească. După ce s-a răcit, se adaugă 210 g unt, suc de la o lămaie şi coajă rasă de lămaie. Se despică în două cele două blaturi de tort, se umplu cele patru foi cu cremă, se montează tortul şi se decorează după dorinţă.
Ouă 10 buc, zahăr 200 g, nuci 300 g, făină 200 g, vin 75 ml. Crema: zahăr 150 g, făină 150 g, lapte 100 ml, cafea 100 ml, unt 210 g, lămaie 75 g.
Mod de preparare:
Gălbenuşurile se freacă cu zahărul, pană ce acesta s-a dizolvat. Se adaugă nucile măcinate, făina şi vinul amestecandu-se bine, iar la sfarşit se încorporează albuşurile bătute spumă. Se toarnă compoziţia în două forme de tort unse cu unt şi pudrate cu făină şi se coace la un foc potrivit. Pentru cremă se amestecă zahărul cu făina, se toarnă peste acestea 100 ml lapte şi 100 ml cafea concentrată, se amestecă bine, se dă cratiţa la foc, amestecandu-se pană ce crema se îngroaşă. Se ia de pe foc şi se lasă să se răcească. După ce s-a răcit, se adaugă 210 g unt, suc de la o lămaie şi coajă rasă de lămaie. Se despică în două cele două blaturi de tort, se umplu cele patru foi cu cremă, se montează tortul şi se decorează după dorinţă.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 21 November '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :