Statistics:
Visits: 812 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Pui cu arpagic
Q: | Intreaba despre Pui cu arpagic |
Ingrediente
6 sferturi de pui, 500 g arpagic, 300 g ciuperci, 150 g costiţă afumată, 100 ml vin, sare, piper, pătrunjel verde, 100 g untură.
Mod de preparare
Sferturile de pui se sărează şi se prăjesc cu o parte din untură. După ce puiul s-a prăjit se stinge cu apă, se adaugă ciupercile curăţate, spălate şi tăiate in felii şi se inăbuşă impreună pe foc domol.
Intre timp, se taie costiţa cubuleţe, se prăjeşte puţin intr-o tigaie şi se adaugă la pui. Arpagicul curăţat se inăbuşă separat in restul de untură cu puţină apă, pană se inmoaie, şi se adaugă cand puiul este gata.
Se adaugă sare, piper, vinul şi se mai lasă să fiarbă 5—6 min.
La inumite ocazii acest preparat se serveşte pe crutoane de franzelă tăiată după mărimea bucăţilor de pui.
Bucăţile de franzelă se prăjesc in unt, se pun pe platou, deasupra crutoanelor se aşază cate o bucată de pui şi peste ele se toarnă restul de componente: arpagicul, ciupercile, costiţa (toate impreună cu sosul) şi se presară deasupra cu puţin pătrunjel verde tăiat foarte mărunt.
6 sferturi de pui, 500 g arpagic, 300 g ciuperci, 150 g costiţă afumată, 100 ml vin, sare, piper, pătrunjel verde, 100 g untură.
Mod de preparare
Sferturile de pui se sărează şi se prăjesc cu o parte din untură. După ce puiul s-a prăjit se stinge cu apă, se adaugă ciupercile curăţate, spălate şi tăiate in felii şi se inăbuşă impreună pe foc domol.
Intre timp, se taie costiţa cubuleţe, se prăjeşte puţin intr-o tigaie şi se adaugă la pui. Arpagicul curăţat se inăbuşă separat in restul de untură cu puţină apă, pană se inmoaie, şi se adaugă cand puiul este gata.
Se adaugă sare, piper, vinul şi se mai lasă să fiarbă 5—6 min.
La inumite ocazii acest preparat se serveşte pe crutoane de franzelă tăiată după mărimea bucăţilor de pui.
Bucăţile de franzelă se prăjesc in unt, se pun pe platou, deasupra crutoanelor se aşază cate o bucată de pui şi peste ele se toarnă restul de componente: arpagicul, ciupercile, costiţa (toate impreună cu sosul) şi se presară deasupra cu puţin pătrunjel verde tăiat foarte mărunt.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 20 February '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :