Statistics:
Visits: 882 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Mazare cu masline si arpagic
Q: | Intreaba despre Mazare cu masline si arpagic |
Ingrediente
600 g mazăre boabe verde, 400 g arpagic, 100 g unt, 30 g făină, 50 g zahăr, sare, 150 g măsline, 1/2 lămaie.
Mod de preparare
Mazărea se fierbe in apă clocotită, se strecoară şi se pune peste arpagicul curăţat şi inăbuşit cu o parte din unt.
Din restul de unt, zahăr şi făină se prepară sosul astfel: se pune intr-o cratiţă mică unt, zahăr şi se ţine pe foc amestecand; cand zahărul incepe să se caramelizeze se adaugă făina şi se stinge cu 2 pahare de zeamă in care a fiert mazărea.
Se adaugă măslinele opărite, se potriveşte la gust de sare şi se mai ţine pe foc pană ce scade sosul şi devine potrivit de legat.
600 g mazăre boabe verde, 400 g arpagic, 100 g unt, 30 g făină, 50 g zahăr, sare, 150 g măsline, 1/2 lămaie.
Mod de preparare
Mazărea se fierbe in apă clocotită, se strecoară şi se pune peste arpagicul curăţat şi inăbuşit cu o parte din unt.
Din restul de unt, zahăr şi făină se prepară sosul astfel: se pune intr-o cratiţă mică unt, zahăr şi se ţine pe foc amestecand; cand zahărul incepe să se caramelizeze se adaugă făina şi se stinge cu 2 pahare de zeamă in care a fiert mazărea.
Se adaugă măslinele opărite, se potriveşte la gust de sare şi se mai ţine pe foc pană ce scade sosul şi devine potrivit de legat.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 18 February '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :