FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 988
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Iepure cu masline gatit greceste

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   orez   pasare   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   otet   pesmet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Iepure cu masline gatit greceste

 Q:   Intreaba despre Iepure cu masline gatit greceste       
Iepure cu masline gatit grecesteIngrediente

Pentru 6 portii: 1 kg carne de iepure, 150 ml ulei, 100 g ceapa, 100 g morcovi, 1/2 telina, 50 g bulion, 200 ml vin, 1 foaie de dafin, 1 g boabe de piper, 1 crenguta de cimbru, 1 lamaie, 100-150 g sange de iepure, 300 g arpagic, 200 g masline, 1 capatana de usturoi, sare si otet, dupa gust.

Mod de preparare

Dupa ce carnea s-a scos din marinata, se zvanta, se taie in bucati si
se pune la prajit in ulei incins. Cand este gata se scoate si se pune intr-un
alt vas, iar in uleiul ramas se prajesc ceapa, morcovul, telina, toate taiate
in felii subtiri. Dupa ce legumele s-au prajit, se adauga usturoiul tocat marunt, bulionul, sangele de iepure si se stinge cu zeama de la marinata.

Apoi se adauga si condimentele: foaie de dafin, cimbru, boabe de piper, cateva linguri de otet si sare, dupa gust. Se mai lasa sa fiarba circa 1 ora, dupa care se strecoara, pasandu-se peste carnea prajita. Se adauga maslinele. In prealabil oparite,se adauga cateva felii de lamaie fara coaja si fara samburi, vinul si se lasa sa fiarba pana ce carnea este gata.

La urma, dupa ce mancarea s-a luat de pe foc, se mai adauga arpagicul inabusit separat. Se serveste rece, ornandu-se pe deasupra cu felii de lamaie.


Tag-uri: iepure, masline, ulei



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 05 March '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :