Statistics:
Visits: 988 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Iepure cu masline gatit greceste
Q: | Intreaba despre Iepure cu masline gatit greceste |
Ingrediente
Pentru 6 portii: 1 kg carne de iepure, 150 ml ulei, 100 g ceapa, 100 g morcovi, 1/2 telina, 50 g bulion, 200 ml vin, 1 foaie de dafin, 1 g boabe de piper, 1 crenguta de cimbru, 1 lamaie, 100-150 g sange de iepure, 300 g arpagic, 200 g masline, 1 capatana de usturoi, sare si otet, dupa gust.
Mod de preparare
Dupa ce carnea s-a scos din marinata, se zvanta, se taie in bucati si
se pune la prajit in ulei incins. Cand este gata se scoate si se pune intr-un
alt vas, iar in uleiul ramas se prajesc ceapa, morcovul, telina, toate taiate
in felii subtiri. Dupa ce legumele s-au prajit, se adauga usturoiul tocat marunt, bulionul, sangele de iepure si se stinge cu zeama de la marinata.
Apoi se adauga si condimentele: foaie de dafin, cimbru, boabe de piper, cateva linguri de otet si sare, dupa gust. Se mai lasa sa fiarba circa 1 ora, dupa care se strecoara, pasandu-se peste carnea prajita. Se adauga maslinele. In prealabil oparite,se adauga cateva felii de lamaie fara coaja si fara samburi, vinul si se lasa sa fiarba pana ce carnea este gata.
La urma, dupa ce mancarea s-a luat de pe foc, se mai adauga arpagicul inabusit separat. Se serveste rece, ornandu-se pe deasupra cu felii de lamaie.
Pentru 6 portii: 1 kg carne de iepure, 150 ml ulei, 100 g ceapa, 100 g morcovi, 1/2 telina, 50 g bulion, 200 ml vin, 1 foaie de dafin, 1 g boabe de piper, 1 crenguta de cimbru, 1 lamaie, 100-150 g sange de iepure, 300 g arpagic, 200 g masline, 1 capatana de usturoi, sare si otet, dupa gust.
Mod de preparare
Dupa ce carnea s-a scos din marinata, se zvanta, se taie in bucati si
se pune la prajit in ulei incins. Cand este gata se scoate si se pune intr-un
alt vas, iar in uleiul ramas se prajesc ceapa, morcovul, telina, toate taiate
in felii subtiri. Dupa ce legumele s-au prajit, se adauga usturoiul tocat marunt, bulionul, sangele de iepure si se stinge cu zeama de la marinata.
Apoi se adauga si condimentele: foaie de dafin, cimbru, boabe de piper, cateva linguri de otet si sare, dupa gust. Se mai lasa sa fiarba circa 1 ora, dupa care se strecoara, pasandu-se peste carnea prajita. Se adauga maslinele. In prealabil oparite,se adauga cateva felii de lamaie fara coaja si fara samburi, vinul si se lasa sa fiarba pana ce carnea este gata.
La urma, dupa ce mancarea s-a luat de pe foc, se mai adauga arpagicul inabusit separat. Se serveste rece, ornandu-se pe deasupra cu felii de lamaie.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 05 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :