Statistics:
Visits: 870 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Muschi de vaca glasat
Q: | Intreaba despre Muschi de vaca glasat |
Ingrediente
600 g carne macra, 150 g costita afumata, 100 ml vin, 250 g arpagic, 200 g morcov, 1 telina, 2 cepe, 100 g mazare, 1 lingura de gelatina (20-30 g), sare, piper, 1 foaie de dafin, ulei, 150 g sunca.
Mod de preparare
Se ia o bucata de pulpa de vaca (capac) care se taie rotund, de forma muschiului. Se impaneaza cu costita afumata, morcovi si telina, se sareaza, se pune intr-o cratita cu putin ulei si se prajeste inabusit acoperita cu capac.
Dupa ce carnea s-a rumenit, se adauga ceapa, morcovul, câteva boabe de piper si se lasa sa se inabuse in continuare. Intre timp, se adauga cate putina apa sau supa de oase, iar cand carnea este aproape gata se adauga vinul, foaia de dafin si se mai continua inabusirea, fara sa se arda sosul care s-a format, pana ce carnea este gata.
Carnea se scoate din cratita, se lasa sa se raceasca, apoi se taie in felii. Sosul se strecoara si se curata de grasime. Cu jumatate din sos se amesteca morcovul, mazarea calita, arpagicul inabusit si sunca taiata in forma de fidea.
Se lasa totul sa mai dea intr-un clocot, apoi se raceste si se aseaza pe un platou; deasupra se pun felii de carne si cu restul de sos in care s-a introdus gelatina dizolvata in cateva linguri de supa rece, dupa ce se mai da intr-un clocot si s-a racit putin, se glaseaza feliile de carne. Se serveste rece, dupa ce sosul s-a inchegat bine.
600 g carne macra, 150 g costita afumata, 100 ml vin, 250 g arpagic, 200 g morcov, 1 telina, 2 cepe, 100 g mazare, 1 lingura de gelatina (20-30 g), sare, piper, 1 foaie de dafin, ulei, 150 g sunca.
Mod de preparare
Se ia o bucata de pulpa de vaca (capac) care se taie rotund, de forma muschiului. Se impaneaza cu costita afumata, morcovi si telina, se sareaza, se pune intr-o cratita cu putin ulei si se prajeste inabusit acoperita cu capac.
Dupa ce carnea s-a rumenit, se adauga ceapa, morcovul, câteva boabe de piper si se lasa sa se inabuse in continuare. Intre timp, se adauga cate putina apa sau supa de oase, iar cand carnea este aproape gata se adauga vinul, foaia de dafin si se mai continua inabusirea, fara sa se arda sosul care s-a format, pana ce carnea este gata.
Carnea se scoate din cratita, se lasa sa se raceasca, apoi se taie in felii. Sosul se strecoara si se curata de grasime. Cu jumatate din sos se amesteca morcovul, mazarea calita, arpagicul inabusit si sunca taiata in forma de fidea.
Se lasa totul sa mai dea intr-un clocot, apoi se raceste si se aseaza pe un platou; deasupra se pun felii de carne si cu restul de sos in care s-a introdus gelatina dizolvata in cateva linguri de supa rece, dupa ce se mai da intr-un clocot si s-a racit putin, se glaseaza feliile de carne. Se serveste rece, dupa ce sosul s-a inchegat bine.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 27 February '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :