Statistics:
Visits: 979 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Dovlecei preparati a la grec
Q: | Intreaba despre Dovlecei preparati a la grec |
Ingrediente:
1 kg dovlecei, 200 g mazăre, 200 g arpagic, 2 legături mărar, 120 ml ulei, 1 g sare de lămaie, 300 g făină, 200 g ceapă, piper, sare.
Mod de preparare:
Se aleg dovlecei mici, iar dacă sunt mai mari se taie în jumătăţi sau sferturi. Dacă dovleceii sunt mici şi fragezi, nu se mai curăţă de coajă. Se călesc puţin în ulei apoi se scot şi se pun într-o cratiţă în care se adaugă puţină apă, lăsandu-i să se înăbuşe acoperit.
In uleiul rămas se căleşte ceapa tăiată foarte mărunt, fără a se rumeni. Se adaugă făina, se lasă să se încingă bine şi se stinge imediat cu apă. Se sărează, se lasă să dea în fiert şi se toarnă sosul peste dovlecei. Se adaugă arpagicul înăbuşit, mazărea verde fiartă, mărarul tocat şi sare de lămaie, după gust. Se lasă să fiarbă 20 min, după care se răstoarnă în vasul în care vor fi serviţi, presărand deasupra mărar tocat.
1 kg dovlecei, 200 g mazăre, 200 g arpagic, 2 legături mărar, 120 ml ulei, 1 g sare de lămaie, 300 g făină, 200 g ceapă, piper, sare.
Mod de preparare:
Se aleg dovlecei mici, iar dacă sunt mai mari se taie în jumătăţi sau sferturi. Dacă dovleceii sunt mici şi fragezi, nu se mai curăţă de coajă. Se călesc puţin în ulei apoi se scot şi se pun într-o cratiţă în care se adaugă puţină apă, lăsandu-i să se înăbuşe acoperit.
In uleiul rămas se căleşte ceapa tăiată foarte mărunt, fără a se rumeni. Se adaugă făina, se lasă să se încingă bine şi se stinge imediat cu apă. Se sărează, se lasă să dea în fiert şi se toarnă sosul peste dovlecei. Se adaugă arpagicul înăbuşit, mazărea verde fiartă, mărarul tocat şi sare de lămaie, după gust. Se lasă să fiarbă 20 min, după care se răstoarnă în vasul în care vor fi serviţi, presărand deasupra mărar tocat.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 07 December '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :