FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 971
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Dovlecei preparati a la grec

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   orez   pasare   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   otet   pesmet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Dovlecei preparati a la grec

 Q:   Intreaba despre Dovlecei preparati a la grec       
Dovlecei preparati a la grecIngrediente:

1 kg dovlecei, 200 g mazăre, 200 g arpagic, 2 legături mărar, 120 ml ulei, 1 g sare de lămaie, 300 g făină, 200 g ceapă, piper, sare.

Mod de preparare:

Se aleg dovlecei mici, iar dacă sunt mai mari se taie în jumătăţi sau sferturi. Dacă dovleceii sunt mici şi fragezi, nu se mai curăţă de coajă. Se călesc puţin în ulei apoi se scot şi se pun într-o cratiţă în care se adaugă puţină apă, lăsandu-i să se înăbuşe acoperit.
In uleiul rămas se căleşte ceapa tăiată foarte mărunt, fără a se rumeni. Se adaugă făina, se lasă să se încingă bine şi se stinge imediat cu apă. Se sărează, se lasă să dea în fiert şi se toarnă sosul peste dovlecei. Se adaugă arpagicul înăbuşit, mazărea verde fiartă, mărarul tocat şi sare de lămaie, după gust. Se lasă să fiarbă 20 min, după care se răstoarnă în vasul în care vor fi serviţi, presărand deasupra mărar tocat.


Tag-uri: dovlecei, ceapa, ulei, marar



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 07 December '08


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :