Statistics:
Visits: 1,767 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Pastrarea cepei
Q: | Intreaba despre Pastrarea cepei |
Ceapa se recolteaza dupa uscarea frunzelor. Cel mai bine se pastreaza soiul de ceapa arpagic. Dupa recoltare, ceapa se tine mai intai, cateva zile, la soare, dupa care se impleteste in funii si se agata in camara, pe balcon sau sub streasina.
Se mai poate pastra si in pod dar intinsa pe cartoane mai groase intr-un singur strat. In cazul in care ceapa ingheata usor, nu se umbla la ea, ci trebuie lasata sa se dezghete lent ca dupa aceea sa se poata consuma, intrucat ea revine la normal, asa cum a fost inainte de inghetare.
Intre timp, se indeparteaza cele care incep sa se strice, iar cele incoltite se scot pentru consum.
Se mai poate pastra si in pod dar intinsa pe cartoane mai groase intr-un singur strat. In cazul in care ceapa ingheata usor, nu se umbla la ea, ci trebuie lasata sa se dezghete lent ca dupa aceea sa se poata consuma, intrucat ea revine la normal, asa cum a fost inainte de inghetare.
Intre timp, se indeparteaza cele care incep sa se strice, iar cele incoltite se scot pentru consum.
Tag-uri: ceapa, pastrarea cepei, arpagic |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 17 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :