Statistics:
Visits: 826 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Zacusca de salau, crap, somn sau cod
Q: | Intreaba despre Zacusca de salau, crap, somn sau cod |
Ingrediente:
1 kg peşte, 500 g morcovi, 150 g ceapă, 300 g mazăre, 300 g arpagic, 100 g măsline, 300 g castraveţi acri, 200 ml ulei, 100 g bulion, 100 ml vin, sare, piper.
Mod de preparare:
Se taie peştele în felii care se prăjesc într-o cratiţă cu ulei bine încins, numai atat cat să se strangă peştele şi să capete culoare aurie. In uleiul în care s-a prăjit peştele, se pun morcovii tăiaţi în cuburi mici care, de asemenea, se prăjesc puţin; după morcovi se prăjeşte ceapa tăiată subţire pană capătă culoare aurie, apoi se stinge cu bulion, vin, completandu-se cu apă. Separat se înăbuşă castraveciori acri tăiaţi în rondele. De asemenea, se fierb separat măsline. Apoi toate se toarnă într-o tavă, se mai adaugă mazărea fiartă, boabe de piper, sare, după gust, vin şi peste acestea se aşează peştele şi se introduce tava în cuptor unde se ţine pană se rumeneşte.
Este mai gustoasă dacă se serveşte a doua zi.
1 kg peşte, 500 g morcovi, 150 g ceapă, 300 g mazăre, 300 g arpagic, 100 g măsline, 300 g castraveţi acri, 200 ml ulei, 100 g bulion, 100 ml vin, sare, piper.
Mod de preparare:
Se taie peştele în felii care se prăjesc într-o cratiţă cu ulei bine încins, numai atat cat să se strangă peştele şi să capete culoare aurie. In uleiul în care s-a prăjit peştele, se pun morcovii tăiaţi în cuburi mici care, de asemenea, se prăjesc puţin; după morcovi se prăjeşte ceapa tăiată subţire pană capătă culoare aurie, apoi se stinge cu bulion, vin, completandu-se cu apă. Separat se înăbuşă castraveciori acri tăiaţi în rondele. De asemenea, se fierb separat măsline. Apoi toate se toarnă într-o tavă, se mai adaugă mazărea fiartă, boabe de piper, sare, după gust, vin şi peste acestea se aşează peştele şi se introduce tava în cuptor unde se ţine pană se rumeneşte.
Este mai gustoasă dacă se serveşte a doua zi.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 10 February '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :