Statistics:
Visits: 1,047 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Jigou de berbec oriental
Q: | Intreaba despre Jigou de berbec oriental |
Ingrediente :
Pulpă de berbec 1,5 kg, usturoi 25 g, ceapă arpagic 600 g, ardei graşi 300 g, orez 200 g, bulion de tomate 50 g, unt 75 g, pătrunjel verde 1 leg, ulei 200 g, oţet 9° 40 ml, piper, sare.
Mod de preparare :
Pulpa de berbec se curăţă de pieliţe, se spală, se impănează cu usturoi, se stropeşte cu puţin oţet, se aşează într-o tavă cu ulei şi se sărează. Arpagicul se curăţă şi se pune în tava cu carne. Se adaugă piperul şi se dă tava la cuptor la un foc iute, stropindu-se din când în când cu sosul format. Când este gata, se scoate din cuptor şi se ţine la cald. Ardeii graşi se tare peşiişori şi se călesc în ulei. Se adaugă orezul curăţat şi spălat şi se continuă călirea. Se stinge apoi cu apă fierbinte amestecată cu bulion, se acoperă vasul şi se mai fierbe 30 min. la cuptor. Pulpa de berbec se taie în felii subţiri şi se serveşte cu arpagic şi orez, iar pe deasupra se toarnă unt topit şi se presară cu verdeaţă.
Sursa imaginii : freeschoolclipart.com
Pulpă de berbec 1,5 kg, usturoi 25 g, ceapă arpagic 600 g, ardei graşi 300 g, orez 200 g, bulion de tomate 50 g, unt 75 g, pătrunjel verde 1 leg, ulei 200 g, oţet 9° 40 ml, piper, sare.
Mod de preparare :
Pulpa de berbec se curăţă de pieliţe, se spală, se impănează cu usturoi, se stropeşte cu puţin oţet, se aşează într-o tavă cu ulei şi se sărează. Arpagicul se curăţă şi se pune în tava cu carne. Se adaugă piperul şi se dă tava la cuptor la un foc iute, stropindu-se din când în când cu sosul format. Când este gata, se scoate din cuptor şi se ţine la cald. Ardeii graşi se tare peşiişori şi se călesc în ulei. Se adaugă orezul curăţat şi spălat şi se continuă călirea. Se stinge apoi cu apă fierbinte amestecată cu bulion, se acoperă vasul şi se mai fierbe 30 min. la cuptor. Pulpa de berbec se taie în felii subţiri şi se serveşte cu arpagic şi orez, iar pe deasupra se toarnă unt topit şi se presară cu verdeaţă.
Sursa imaginii : freeschoolclipart.com
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 10 November '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :