Statistics:
Visits: 1,165 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Crap marinaresc
Q: | Intreaba despre Crap marinaresc |
Ingrediente:
7 kg crap, 100 ml ulei, 100 g ceapă, 200 ml vin roşu, 300 g ciuperci, 1/2 kg ceapă arpagic, piper, sare, 1 lingură de făină, 1 lingură de ulei, zeamă de peşte
Mod de preparare:
Se încinge bine uleiul şi se pune ceapa tocată foarte mărunt, lăsand-o să se înmoaie, fără însă a se rumeni. Se pune deasupra peştele tăiat bucăţi, se adaugă vin roşu, piper şi sare, se unge peştele cu ulei şi se introduce în cuptor, lăsîndu-l să se înăbuşe (brezeze), avînd grijă ca ceapa să nu se ardă.
Cand s-a încins bine peştele, se adaugă ciupercile care au fost, în prealabil, călite într-o tigaie, arpagicul de asemenea înăbuşit, precum şi un sos preparat dintr-o lingură de făină prăjită şi rumenită cu o lingură de ulei, stinsă cu zeamă de peşte (supă din oase sau din cap fiert), atît cat sosul să rămînă potrivit de legat, şi se introduce în cuptor pentru 5 min.
7 kg crap, 100 ml ulei, 100 g ceapă, 200 ml vin roşu, 300 g ciuperci, 1/2 kg ceapă arpagic, piper, sare, 1 lingură de făină, 1 lingură de ulei, zeamă de peşte
Mod de preparare:
Se încinge bine uleiul şi se pune ceapa tocată foarte mărunt, lăsand-o să se înmoaie, fără însă a se rumeni. Se pune deasupra peştele tăiat bucăţi, se adaugă vin roşu, piper şi sare, se unge peştele cu ulei şi se introduce în cuptor, lăsîndu-l să se înăbuşe (brezeze), avînd grijă ca ceapa să nu se ardă.
Cand s-a încins bine peştele, se adaugă ciupercile care au fost, în prealabil, călite într-o tigaie, arpagicul de asemenea înăbuşit, precum şi un sos preparat dintr-o lingură de făină prăjită şi rumenită cu o lingură de ulei, stinsă cu zeamă de peşte (supă din oase sau din cap fiert), atît cat sosul să rămînă potrivit de legat, şi se introduce în cuptor pentru 5 min.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 03 February '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :