Statistics:
Visits: 821 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Telina a la grec
Q: | Intreaba despre Telina a la grec |
Ingrediente:
600 g ţelină, 200 g ceapă, 300 g arpagic, 150 g mazăre, 2 legături verdeaţă, 100 ml ulei, 1 lingură făină, 100 g măsline, piper, sare şi sare de lămaie după gust.
Mod de preparare:
Se curăţă ţelină şi se taie în felii rotunde. Dacă ţelină este veştedă, se ţine în prealabil în apă rece. Feliile de ţelină se prăjesc pe rand în ulei, după care în uleiul rămas se căleşte uşor ceapa tocată foarte mărunt. Cand ceapa începe să se îngălbenească uşor, se adaugă făina şi se stinge cu apă. Se potriveşte de sare şi de piper, se adaugă ţelină prăjită, arpagicul înăbuşit, măslinele opărite, mazărea fiartă, mărarul tocat, lăsand să fiarbă totul circa 30 min. Se adaugă după gust, zeamă de lămaie sau sare de lămaie.
Se serveşte rece presărată cu mărar tocat mărunt.
600 g ţelină, 200 g ceapă, 300 g arpagic, 150 g mazăre, 2 legături verdeaţă, 100 ml ulei, 1 lingură făină, 100 g măsline, piper, sare şi sare de lămaie după gust.
Mod de preparare:
Se curăţă ţelină şi se taie în felii rotunde. Dacă ţelină este veştedă, se ţine în prealabil în apă rece. Feliile de ţelină se prăjesc pe rand în ulei, după care în uleiul rămas se căleşte uşor ceapa tocată foarte mărunt. Cand ceapa începe să se îngălbenească uşor, se adaugă făina şi se stinge cu apă. Se potriveşte de sare şi de piper, se adaugă ţelină prăjită, arpagicul înăbuşit, măslinele opărite, mazărea fiartă, mărarul tocat, lăsand să fiarbă totul circa 30 min. Se adaugă după gust, zeamă de lămaie sau sare de lămaie.
Se serveşte rece presărată cu mărar tocat mărunt.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 07 December '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :