FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 825
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Sive de iepure

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   orez   pasare   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   otet   pesmet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Sive de iepure

 Q:   Intreaba despre Sive de iepure       
Sive de iepure Ingrediente

Pentru 6 portii:
7,200 kg carne de iepure macra, 1/2 L vin negru, 300 g ciuperci, 500 g arpagic, 200 g costita afumata, 100 g untura, 1 lingura de faina, 30 g bulion, 1 ceapa, 1 morcov, 1 telina, 1 fir de cimbru, 1 foaie de dafin, 1 capatana de usturoi, 1 g piper pisat, 100-150 g sange de iepure, 6 crutoane de franzela prajita.

Mod de preparare

Carnea de iepure proaspata sau marinata se taie in portii (cate doua de persoana) si se prajeste in untura pana ce se rumeneste, dupa care se scoate si se pune in alt vas. In untura in care s-a prajit carnea se pun la prajit legumele taiate in felii foarte subtiri.

Dupa ce s-au prajit putin se presara peste ele faina uscata, se adauga bulion si, daca este, sange de la iepure. Se stinge cu vin sau cu apa fi erbinte si se lasa sa fiarba pana ce se inmoaie legumele.

Dupa aceea se strecoara sosul in vasul in care se afla carnea, pasandu-se si legumele. Se adauga apoi usturoiul tocat si condimentele, lasandu-se sa fiarba la foc incet, pana ce carnea este gata.

Intre timp se prajeste foarte putin costita taiata in cubulete si se scoate, iar in grasimea ramasa de la costita se prajesc ciupercile taiate in felii subtiri. Dupa cateva minute de prajire se rastoarna peste carne, la care se mai adauga arpagicul (care a fost inabusit separat, din timp), costita, vinul sau supa de oase, se potriveste la gust, iar daca mancarea este prea scazuta se mai adauga vin sau apa fierbinte si se mai dau intr-un singur clocot.

Inainte de servire se scoate din mancare foaia de dafin si crenguta de cimbru. Pe un platou bine incalzit se aseaza crutoane de franzela prajite, peste care se pun bucatile de carne. Se acopera apoi cu sosul preparat dupa reteta precedenta. Se serveste foarte fierbinte.


Tag-uri: iepure, vin, ciuperci



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 05 March '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :