Statistics:
Visits: 892 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Sive de iepure
Q: | Intreaba despre Sive de iepure |
Ingrediente
Pentru 6 portii:
7,200 kg carne de iepure macra, 1/2 L vin negru, 300 g ciuperci, 500 g arpagic, 200 g costita afumata, 100 g untura, 1 lingura de faina, 30 g bulion, 1 ceapa, 1 morcov, 1 telina, 1 fir de cimbru, 1 foaie de dafin, 1 capatana de usturoi, 1 g piper pisat, 100-150 g sange de iepure, 6 crutoane de franzela prajita.
Mod de preparare
Carnea de iepure proaspata sau marinata se taie in portii (cate doua de persoana) si se prajeste in untura pana ce se rumeneste, dupa care se scoate si se pune in alt vas. In untura in care s-a prajit carnea se pun la prajit legumele taiate in felii foarte subtiri.
Dupa ce s-au prajit putin se presara peste ele faina uscata, se adauga bulion si, daca este, sange de la iepure. Se stinge cu vin sau cu apa fi erbinte si se lasa sa fiarba pana ce se inmoaie legumele.
Dupa aceea se strecoara sosul in vasul in care se afla carnea, pasandu-se si legumele. Se adauga apoi usturoiul tocat si condimentele, lasandu-se sa fiarba la foc incet, pana ce carnea este gata.
Intre timp se prajeste foarte putin costita taiata in cubulete si se scoate, iar in grasimea ramasa de la costita se prajesc ciupercile taiate in felii subtiri. Dupa cateva minute de prajire se rastoarna peste carne, la care se mai adauga arpagicul (care a fost inabusit separat, din timp), costita, vinul sau supa de oase, se potriveste la gust, iar daca mancarea este prea scazuta se mai adauga vin sau apa fierbinte si se mai dau intr-un singur clocot.
Inainte de servire se scoate din mancare foaia de dafin si crenguta de cimbru. Pe un platou bine incalzit se aseaza crutoane de franzela prajite, peste care se pun bucatile de carne. Se acopera apoi cu sosul preparat dupa reteta precedenta. Se serveste foarte fierbinte.
Pentru 6 portii:
7,200 kg carne de iepure macra, 1/2 L vin negru, 300 g ciuperci, 500 g arpagic, 200 g costita afumata, 100 g untura, 1 lingura de faina, 30 g bulion, 1 ceapa, 1 morcov, 1 telina, 1 fir de cimbru, 1 foaie de dafin, 1 capatana de usturoi, 1 g piper pisat, 100-150 g sange de iepure, 6 crutoane de franzela prajita.
Mod de preparare
Carnea de iepure proaspata sau marinata se taie in portii (cate doua de persoana) si se prajeste in untura pana ce se rumeneste, dupa care se scoate si se pune in alt vas. In untura in care s-a prajit carnea se pun la prajit legumele taiate in felii foarte subtiri.
Dupa ce s-au prajit putin se presara peste ele faina uscata, se adauga bulion si, daca este, sange de la iepure. Se stinge cu vin sau cu apa fi erbinte si se lasa sa fiarba pana ce se inmoaie legumele.
Dupa aceea se strecoara sosul in vasul in care se afla carnea, pasandu-se si legumele. Se adauga apoi usturoiul tocat si condimentele, lasandu-se sa fiarba la foc incet, pana ce carnea este gata.
Intre timp se prajeste foarte putin costita taiata in cubulete si se scoate, iar in grasimea ramasa de la costita se prajesc ciupercile taiate in felii subtiri. Dupa cateva minute de prajire se rastoarna peste carne, la care se mai adauga arpagicul (care a fost inabusit separat, din timp), costita, vinul sau supa de oase, se potriveste la gust, iar daca mancarea este prea scazuta se mai adauga vin sau apa fierbinte si se mai dau intr-un singur clocot.
Inainte de servire se scoate din mancare foaia de dafin si crenguta de cimbru. Pe un platou bine incalzit se aseaza crutoane de franzela prajite, peste care se pun bucatile de carne. Se acopera apoi cu sosul preparat dupa reteta precedenta. Se serveste foarte fierbinte.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 05 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :