Statistics:
Visits: 889 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Zacusca de ciuperci
Q: | Intreaba despre Zacusca de ciuperci |
Ingrediente:
300 g ciuperci, 300 g arpagic, 200 g măsline, 200 g ceapă, 150 ml ulei, 60 g bulion, 50 ml vin, 1 g piper, 1 legătură de verdeaţă, sare.
Mod de preparare:
După ce s-au curăţat şi spălat, ciupercile se taie în cubuleţe potrivite, sau dacă sunt mici se taie în patru. Ceapa se taie mărunt şi se căleşte în jumătate din cantitatea de ulei, iar în restul de ulei se înăbuşă, separat arpagicul. Cand ceapa s-a călit pe jumătate, se adaugă ciupercile şi se înăbuşă împreună 10- 15 min, după care se mai adaugă bulionul şi se stinge cu vin şi cu puţină apă. Se adaugă apoi arpagicul înăbuşit, măslinele opărite şi se potriveşte de sare şi piper. Se pune totul într-o tavă care se introduce în cuptorul încins 10 min. Se serveşte rece, presărată cu pătrunjel tăiat mărunt şi cu felii de lămaie alături.
300 g ciuperci, 300 g arpagic, 200 g măsline, 200 g ceapă, 150 ml ulei, 60 g bulion, 50 ml vin, 1 g piper, 1 legătură de verdeaţă, sare.
Mod de preparare:
După ce s-au curăţat şi spălat, ciupercile se taie în cubuleţe potrivite, sau dacă sunt mici se taie în patru. Ceapa se taie mărunt şi se căleşte în jumătate din cantitatea de ulei, iar în restul de ulei se înăbuşă, separat arpagicul. Cand ceapa s-a călit pe jumătate, se adaugă ciupercile şi se înăbuşă împreună 10- 15 min, după care se mai adaugă bulionul şi se stinge cu vin şi cu puţină apă. Se adaugă apoi arpagicul înăbuşit, măslinele opărite şi se potriveşte de sare şi piper. Se pune totul într-o tavă care se introduce în cuptorul încins 10 min. Se serveşte rece, presărată cu pătrunjel tăiat mărunt şi cu felii de lămaie alături.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 07 December '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :