Statistics:
Visits: 1,159 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Porumbei cu sos de ciuperci si smantana
Q: | Intreaba despre Porumbei cu sos de ciuperci si smantana |
Ingrediente
3 porumbei, 100 g unt, 50 ml ulei, 300-400 g ciuperci, 100 g smantană, 1 lingură de făină, sare, piper.
Mod de preparare
După ce sunt sacrificaţi, porumbeii se curăţă de pene fără a se opări, se parlesc la flacără, după care li se scot intestinele împreună cu măruntaiele, apoi se spală, se taie în sferturi, se sărează şi se prăjesc în ulei încălzit, după care se scot în alt vas.
în uleiul rămas se presară făina şi se stinge cu 1-2 pahare de apă caldă, se lasă să dea în fiert, apoi se răstoarnă peste carnea prăjită. între timp, se curăţă şi se spală ciupercile în mai multe ape (ca să nu aibă nisip), se taie subţire şi se călesc în unt, pană scade zeama pe care acestea o lasă, după care se răstoarnă peste carne.
Se adaugă smantană, piper pisat, se potriveşte de sare, iar dacă sosul este prea scăzut se mai adaugă încă puţină apă caldă, şi totul se lasă să mai fiarbă 5-6 min.
3 porumbei, 100 g unt, 50 ml ulei, 300-400 g ciuperci, 100 g smantană, 1 lingură de făină, sare, piper.
Mod de preparare
După ce sunt sacrificaţi, porumbeii se curăţă de pene fără a se opări, se parlesc la flacără, după care li se scot intestinele împreună cu măruntaiele, apoi se spală, se taie în sferturi, se sărează şi se prăjesc în ulei încălzit, după care se scot în alt vas.
în uleiul rămas se presară făina şi se stinge cu 1-2 pahare de apă caldă, se lasă să dea în fiert, apoi se răstoarnă peste carnea prăjită. între timp, se curăţă şi se spală ciupercile în mai multe ape (ca să nu aibă nisip), se taie subţire şi se călesc în unt, pană scade zeama pe care acestea o lasă, după care se răstoarnă peste carne.
Se adaugă smantană, piper pisat, se potriveşte de sare, iar dacă sosul este prea scăzut se mai adaugă încă puţină apă caldă, şi totul se lasă să mai fiarbă 5-6 min.
Tag-uri: porumbei, sos de ciuperci, smantana |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 23 February '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :