Statistics:
Visits: 1,402 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Ciuperci uscate cu smantana
Q: | Intreaba despre Ciuperci uscate cu smantana |
Ingrediente
60-100 g ciuperci uscate, 100 g unt sau ulei, 200 g smantana, 1 lingură de făină, sare, piper, pătrunjel verde, 1 rădăcină de pătrunjel, 1 ceapă.
Mod de prepapare
Se spală ciupercile în cateva ape călduţe şi se pun la înmuiat timp de 2-3 ore tot în apă călduţă. Se pun apoi la fiert în aceeaşi apă în care s-au înmuiat, se adaugă rădăcină de pătrunjel crestată, ceapa la fel şi pătrunjelul verde legat cu aţă. (Acestea se pun împreună cu ciupercile pentru a da gust, iar după fiert se înlătură.) Se fierb pe foc domol pană sunt gata. Separat, într-o cratiţă cu fundul gros se pune făina (fără grăsime) şi se căleşte pe foc mic pană se îngălbeneşte, după care se stinge cu zeama în care au fiert ciupercile şi se lasă pe foc, amestecand pană dă în fiert, apoi se adaugă ciupercile fierte (eventual şi tăiate), sare şi piper, după gust, untul, smantana şi se mai lasă să dea într-un clocot. Se servesc cu mămăliguţă fierbinte.
60-100 g ciuperci uscate, 100 g unt sau ulei, 200 g smantana, 1 lingură de făină, sare, piper, pătrunjel verde, 1 rădăcină de pătrunjel, 1 ceapă.
Mod de prepapare
Se spală ciupercile în cateva ape călduţe şi se pun la înmuiat timp de 2-3 ore tot în apă călduţă. Se pun apoi la fiert în aceeaşi apă în care s-au înmuiat, se adaugă rădăcină de pătrunjel crestată, ceapa la fel şi pătrunjelul verde legat cu aţă. (Acestea se pun împreună cu ciupercile pentru a da gust, iar după fiert se înlătură.) Se fierb pe foc domol pană sunt gata. Separat, într-o cratiţă cu fundul gros se pune făina (fără grăsime) şi se căleşte pe foc mic pană se îngălbeneşte, după care se stinge cu zeama în care au fiert ciupercile şi se lasă pe foc, amestecand pană dă în fiert, apoi se adaugă ciupercile fierte (eventual şi tăiate), sare şi piper, după gust, untul, smantana şi se mai lasă să dea într-un clocot. Se servesc cu mămăliguţă fierbinte.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 13 February '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :