Statistics:
Visits: 1,305 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Fazan cu sos de ciuperci
Q: | Intreaba despre Fazan cu sos de ciuperci |
Ingrediente :
Fazan 1 buc, slănină afumată 100 g, unt 100 g, ceapă 100 g, ciuperci 600 g, făină 50 g, lapte 300 ml, smantana 300 g, maghiran, piper, sare.
Mod de preparare :
Fazanul se lasă să se fezandeze 5-8 zile (în frigider), i se smulg penele, se trece printr-o flacără, se scot intestinele, se spală, se şterge bine, se presară în interior cu un praf de maghiran, se freacă cu sare şi piper, se înveleşte în felii de slănină, care se leagă cu aţă de bumbac. Se aşează fazanul într-o tavă cu puţin unt şi puţină apă şi se frige la cuptor sub capac timp de circa 20 min. In timpul frigerii se stropeşte cu sosul format în tavă. Din 50 g unt, făină, lapt e şi smantana se prepară un sos alb, care se lasă să fiarbă 20 min. şi se strecoară printr-o etamină. Ceapa se toacă mărunt şi se căleşte în restul de unt. Se adaugă ciupercile tăiate julien, se călesc 15 min. şi se toarnă peste sosul alb, împreună cu jiul format în tava cu friptură. Se potriveşte gustul cu sare şi piper şi se fierbe încă cateva minute. Se porţionează fazanul şi se serveşte cu garnituri de legume şi sos de ciuperci.
Fazan 1 buc, slănină afumată 100 g, unt 100 g, ceapă 100 g, ciuperci 600 g, făină 50 g, lapte 300 ml, smantana 300 g, maghiran, piper, sare.
Mod de preparare :
Fazanul se lasă să se fezandeze 5-8 zile (în frigider), i se smulg penele, se trece printr-o flacără, se scot intestinele, se spală, se şterge bine, se presară în interior cu un praf de maghiran, se freacă cu sare şi piper, se înveleşte în felii de slănină, care se leagă cu aţă de bumbac. Se aşează fazanul într-o tavă cu puţin unt şi puţină apă şi se frige la cuptor sub capac timp de circa 20 min. In timpul frigerii se stropeşte cu sosul format în tavă. Din 50 g unt, făină, lapt e şi smantana se prepară un sos alb, care se lasă să fiarbă 20 min. şi se strecoară printr-o etamină. Ceapa se toacă mărunt şi se căleşte în restul de unt. Se adaugă ciupercile tăiate julien, se călesc 15 min. şi se toarnă peste sosul alb, împreună cu jiul format în tava cu friptură. Se potriveşte gustul cu sare şi piper şi se fierbe încă cateva minute. Se porţionează fazanul şi se serveşte cu garnituri de legume şi sos de ciuperci.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 10 November '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :